Visszaesést jelez előre a Western Digital

Leértékelt Western Digital merevlemezekA Western Digital (WD) a vártnál nagyobb veszteséget prognosztizált az első negyedévre: a gyenge kereslet termeléscsökkentésre kényszeríti a gyártót.

A merevlemez és memória alapú tárolóegységek gyártója közölte, hogy a folyó negyedévben a gyárainak kihasználatlansága miatt várhatóan 200-220 millió dollárral magasabb lesz a vesztesége. A felhőszolgáltatásból származó bevételek 53 százalékkal, 994 millió dollárra csökkentek a június 30-án zárult negyedévben. A nagy felhőszolgáltatók nagyon komoly készleteket halmoztak fel korábban, és ezért visszafogták a vásárlásaikat – mondta David Goeckeler, a WD vezérigazgatója. A társaság a részvényenkénti korrigált veszteségét 2,10 és 1,80 dollár közötti tartományba prognosztizálta, szemben a korábban becsült 1,40 dolláros részvényenkénti veszteséggel.

A rivális Seagate Technology a múlt héten szintén csökkenő bevételt prognosztizált az első negyedévre, a fő piacuk, Kína gyengesége és a világszerte tapasztalt technológiai kiadások csökkenése miatt. A memóriachipek iránti kereslet idei visszaesése és a bőséges kínálat jellemzi a piacot. Bár ez az eladatlan készletek értékének meredek leértékelését okozta, és csökkentette a nyereséget, ugyanakkor hozzájárult a piac stabilizálásához is. A WD közölte, hogy a 2024-es pénzügyi évben „jelentősen” csökkenteni fogja kiadásait.

A vállalati ügyfeleink és a fogyasztói piac visszatér a növekedéshez, a készletek normalizálódnak, az egységenkénti nyereségünk növekszik, és az árcsökkenés mérséklődik – bizakodik Goeckeler. Kijelentése tükrözi a memóriachip-iparág óriásainak, például a Samsung Electronics és az SK Hynix reményeit, amelyek szerint a legrosszabbak már az iparág mögött vannak — írja a Reuters.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

E-kereskedelem: Maradi népség a fogyasztók

csü aug 3 , 2023
ShareTweetPinShareA feltörekvő e-kereskedelmi piacok növekedése meghaladja az európai átlagot, míg a fejlett piacok ismét a világjárvány előtti trendeknek megfelelően viselkednek. A CBRE globális ingatlantanácsadó friss kutatása szerint a technológiai újítások és az infrastruktúra fejlődésének felgyorsulása 2019 és 2022 között jelentős növekedést hozott az európai e-kereskedelem piacán. Az infrastruktúra bővülése mellett […]
Garbutt-Pál Erika, a CBRE Kiskereskedelmi üzletágának igazgatója

És még ez is...