Román futárszolgálat terjeszkedik Magyarországon

Sameday futárszolgálatFolytatja magyarországi terjeszkedését a Sameday romániai futárszolgálat – közölte a vállalat.

A Sameday idén 3500 Easybox csomagautomata felállítását tervezi Romániában, Magyarországon és Bulgáriában. A 2024-re tervezett beruházások értéke háromszázmillió lej (23,63 milliárd forint), aminek a felét csomagautomaták telepítésére fordítják. A futárszolgálat mintegy 860 településen ötezernél több csomagautomatát működtet, amelyek közül 3900 Romániában, mintegy hétszáz Magyarországon, ötszáz pedig Bulgáriában található. Novemberre a vállalat ezer településre növelné a területi lefedettséget. 2023-ban a magyarországi és bulgáriai csomagautomaták száma 37 százalékkal nőtt a vállalat közlése szerint.

Az economedia.ro idézi Lucian Baltarut, a Sameday Group vezérigazgatóját, aki kijelentette: a regionális, házon kívüli csomagátvevő infrastruktúra gyors fejlesztése révén meg kívánjuk erősíteni stratégiai partneri szerepünket a régió online kereskedelmének fejlődésében. A csomagautomaták számának növelését azzal indokolják, hogy az elmúlt 12 hónapban megduplázódott a Romániából Magyarországra és Bulgáriába küldött csomagok száma. Az említett időszakban a régióban 95 millió csomagot kézbesítettek a Sameday közlése szerint.

A 2008-ban alapított, legnagyobb közép-európai webáruház, az eMAG tulajdonában levő Sameday a nagy romániai futárszolgálatok egyike. A cég 2021 májusában jelentette be, hogy 2022 végére ezerre növeli magyarországi csomagautomatáinak a számát, azonban ezt a célkitűzést nem sikerült teljesítenie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jó hatással van a digitalizáció a népzenére

vas ápr 7 , 2024
ShareTweetPinShareA népzene oktatását és tanulását megkönnyítő új online felületeit és fejlesztéseit bemutató témanapot tartott magyar és külföldi szakemberek számára a Hagyományok Háza Digitalizáció és innováció a népzene területén címmel. Az intézmény közleménye szerint a legfrissebb fejlesztés a Folk_ME (Folk Music Education) online népzeneoktatási platform, amelyet Both Miklós főigazgató, ötletgazda mutatott […]
FOLK_ME

És még ez is...