Megpályázható rádiós frekvenciákról döntött a Médiatanács

rádióskálaVéglegesítette egy várpalotai és egy barcsi rádiós frekvencia pályázati felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Legutóbbi ülésén a grémium véglegesítette a Várpalota 90,0 MHz és a Barcs 102,7 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciák használatára irányuló pályázati felhívásokat, amelyek július 22-től, illetve július 27-től olvashatók az NMHH honlapján. A tanács a hatósági szerződés alapján működő, helyi és körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatók műsorainak ellenőrzése során szabálytalanságokat tapasztalt. Egy helyi vételkörzetű kereskedelmi rádiós médiaszolgáltató műsorában megsértette a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó törvényi kötelezettségét – többek között kevesebb magyar zenét, nemzetiségi és hírműsort tett közzé a szerződésében vállalt mértéknél, egy televíziós médiaszolgáltató pedig az általa közvetített reklámszpot alatt nem tette közzé a kötelező korhatári-besorolást jelző piktogramot, ezzel megsértve a vonatkozó törvényi rendelkezést. A mulasztásokért a hatóság csekély mértékű bírságot szabott ki a két médiaszolgáltatóra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

DIW: időszerű a közösségi médiaplatformok szabályozásának szigorítása

vas júl 24 , 2022
A német DIW gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint a közösségi médiaplatformok az internetezők által látogatott oldalak több mint feléről tudomást szereznek, és olyan felhasználókról is fel tudnak állítani profilt, akik saját maguk nem jelentkeztek be hozzájuk. A kutatóintézet a szabályozás szigorítását javasolja. Az online közösségi platformok, mint például a Facebook, nagyszámú […]
közösségi média ikon