Csomagautomata: Lemaradásban a Magyar Posta

Balczó Barnabás Magyar Posta csomagautomataA budapesti Etele Plázában helyezte üzembe ötszázadik csomagautomatáját a Magyar Posta. A hálózat bővítése folyamatos, jövőre további 150 automatát helyeznek el országszerte.

A Balczó Barnabás a cég elnök-vezérigazgatója szerint a Magyar Posta a megfelelő pillanatban ismerte fel az úgynevezett házon kívüli kézbesítés fontosságát és jelentőségét. A nemzetközi tendenciákkal összhangban az elsők között telepítettek Magyarországon csomagautomatákat. A vállalat részesedése a csomagautomata-piacon 35 százalékos (Ez a szám nem stimmel, lásd lejjebb!), ezt azonban növelni szeretnék. Tőkeigényes fejlesztésről van szó, ráadásul átalakulóban van a piac is, ahogy egyre növekszik az e-kereskedelem – tette hozzá a vezérigazgató.

Balczó hangsúlyozta: az automaták népszerűsége arra ösztönzi a Magyar Postát, hogy folyamatosan bővítsék a hálózatot. Az Magyar Posta Logisztika (MPL) automatái egyenlő arányban oszlanak meg a főváros, az agglomeráció, illetve a vidéki nagyvárosok között. A Magyar Posta hármas célt követ: az elérhetőséget, a gyorsaságot és a versenyképességet, a szolgáltatás nem lesz drágább, mint a versenytársaké.

(A GLS 1150+, a Packeta 800+, az eMag 700+, a Foxpost 733 csomagautomatával rendelkezik Magyarországon. A Magyar Posta 500 automatájával együtt ez nagyjából 3900 berendezés. A 3900-nak az 500 megközelítőleg a 13 százaléka. A -szerk- megj.)

Figyelem! FelkiáltójelBalczó Barnabás a cég elnök-vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy ugyancsak szerdán nyílik meg a Magyar Posta századik új típusú postapartnere is a Somogy vármegyei Csökölyön. A postákat, mobilpostákat és a folyamatosan bővülő postapartner hálózatot együttvéve már 3200 helyen szolgálja ki ügyfeleit a cég. Az új partneri modellt a Magyar Posta 2023-as sikerprogramjának tekintik: a februártól elérhető új partneri együttműködés meghirdetése óta a társaság már 210 partnerrel kötött szerződést, amelyek kétharmada jellemzően 1500 lakosúnál kisebb település önkormányzata, egyharmada pedig helyi vállalkozás, élelmiszerbolt vagy gyógyszertár.Október 15-től – az Országos Foglalkoztatási Alap Nonprofit Kft.-vel történő együttműködésben – vissza nem térítendő munkahelyteremtő támogatást is igényelhetnek a Magyar Posta új típusú postapartnerei hat hónapra, amelynek az összege munkavállalónként havonta 125 ezer forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lejárt a felkészülési idő, ideje megfelelni a DSA-nak

csü okt 12 , 2023
Az Európai Bizottság 2023. április 25-én azonosította az online óriásplatformokat és a nagyon népszerű online keresőprogramokat, amelyeknek augusztus végéig kellett megfelelniük a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet (DSA) őket terhelő új kötelezettségeinek. 2020-ban az Európai Digitális Stratégia részeként az Európai Bizottság bejelentette a digitális szolgáltatásokról szóló rendeletcsomag megalkotását, amelynek legfőbb […]
Fáczán Gábor, NMHH

És még ez is...