Az Oracle lehozza a felhőt az ügyfelek adatközpontjaiba

,felhő cloudAz Oracle bejelentette a Compute Cloud@Customer megoldását, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy saját adatközpontjaikban elhelyezve vegyék igénybe az Oracle felhő alapú infrastruktúra szolgáltatásait.

A Compute Cloud@Customer segítségével az felhasználóknak lehetősége nyílik az Oracle publikus felhő infrastruktúra szolgáltatásokkal kompatibilis alkalmazás környezetek kialakítására és fejlesztésére a saját adatközpontjában. Az Oracle nem csak az egyszerűsített infrastruktúra szolgáltatásokat tudja így megvalósítani az ügyfelek telephelyén, hanem a felhő működés lényegét megtestesítő automatizálási képességeket és az ehhez szorosan kapcsolódó architektúrát is, értsd: virtualizált szerverek, szoftveres hálózati komponensek, script alapú konfigurációs és telepítési lehetőségek.

Az Oracle Compute Cloud@Customer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az innovatív flexibilis kiépítésű (CPU, memória, és diszk erőforrások egymástól függetlenül skálázhatóak) virtuális gépekben (VM) egyedi fejlesztésű alkalmazásokat és egyéb middleware szoftvereket futtassanak, mindezt saját adatközpontból kiszolgálva. A cégek egy teljes körűen menedzselt felhőplatformon, saját adatközpontjukban konszolidálhatják meglévő vagy az újonnan fejlesztett felhő-natív alkalmazásaikat, kihasználva a felhő környezetre jellemző fejlesztési előnyöket a szigorú előírásoknak és szabályozásnak történő megfelelés mellett.

A nagy teljesítmény igényre és magas rendelkezésre állásra tervezett Compute Cloud@Customer hardver komponensei könnyen bővíthetők, aminek köszönhetően egyaránt megfelel kisebb és nagyobb szervezetek által támasztott erőforrásigényeknek. A Compute Cloud@Customer 552 processzormaggal és 150 terabájt nettó hasznos tároló kapacitással (blokk, fájl és/vagy objektum) indul, a számítási és tárolási kapacitás egymástól függetlenül több mint hatezer processzormagig és 3,4 petabájt tárolókapacitásig skálázható. Más nyilvános felhőszolgáltatók saját adatközpontban elérhető ajánlataival ellentétben, amelyek vagy nagyon korlátozott képességekkel rendelkeznek, vagy pedig nem egy gyártótól származó egységes rendszert alkotnak, az Oracle megoldása egy teljesen integrált felhőplatform megoldás, amelyet az Oracle tervez, telepít, és üzemeltet az ügyfelei számára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megtalálták miből lesz a <del>csere...</del> az óriásbolygó

ked aug 15 , 2023
Először mutattak ki óriásbolygók alapjául szolgáló anyagcsomókat egy fiatal csillag körül. A nemzetközi csillagászati együttműködésben magyar tudós, Kóspál Ágnes, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének (CSFK CSI) tudományos tanácsadója is részt vett. A kutatók a V960 Mon jelű csillag közelében az Európai Déli Obszervatórium (ESO) Nagyon […]
Kóspál Ágnes, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének tudományos tanácsadója

És még ez is...