Fogyasztóvédelmi mobilalkalmazással segítik a külföldre utazókat

bevasarlokosarxFogyasztóvédelmi mobilalkalmazással segítik a külföldre utazókat: a huszonöt nyelven elérhető ECC-Net: Travel a külföldön előforduló fogyasztóvédelmi problémák megoldásában segít – mondta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Európai Fogyasztói Központjának (EFK) vezetője. Kriesch Attila elmondta, hogy az alkalmazás ingyenes, offline módon, azaz internet kapcsolat nélkül is használható a roaming adatforgalomi díjak elkerülése érdekében. Mind a három operációs rendszerrel működő – iOS, Android, Microsoft Windows – mobil eszközökre telepíthető.

Az alkalmazás különlegessége, hogy a bolti vásárlás, az autóbérlés, a szállodai szolgáltatások, a légi, vasúti, buszos és hajóval történő közlekedés témakörökben nyújt segítséget és tájékoztatást a fogyasztói jogokról a magyar fogyasztók számára. Ha a külföldi tartózkodás alatt valamilyen probléma van, az alkalmazás nyelvi változataival a fogyasztói jogaikat a célország nyelvén fejezhetik ki a turisták – ismertette. Példaként említette, ha az otthonról interneten lefoglalt olaszországi autóért a helyszíni kölcsönző húsz százalékkal több pénzt kér, akkor a magyar fogyasztó ragaszkodhat az eredeti árhoz vagy visszautasíthatja az autó átvételét és visszakérheti a befizetett összeget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A legfőbb ügyész informatikai ösztöndíjat hirdetett

szo júl 18 , 2015
Magyarország legfőbb ügyésze, Polt Péter ösztöndíj pályázatot hirdetett egyetemek informatikai karának nappali tagozatán legalább egy félévet eredményesen teljesített hallgatók tanulmányainak támogatására. A havi ötvenezer forint ösztöndíjjal járó pályázat benyújtásához a pályázónak (a formaságokon kívül) a pályázati felhívás mellékletében lévő programozási feladatra megfelelő, működő megoldást kell adnia, amelyet elektronikus adathordozón, lefordítható […]