Jogi tudástárral segít a TASZ

1

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új weboldalán jogaikról és kötelességeikről tájékoztatja a demonstrációk szervezőit és résztvevőit. A TASZ régóta nyújt ingyenes jogsegélyt tüntetőknek, aktivistáknak és aktív polgároknak. Az így felhalmozódott tudást a szervezet egy átlátható, rendszerezett weboldalon gyűjtötte össze, ami a tasz.hu/tiltakozz címen érhető el. Az oldal látogatói négy fő témában tájékozódhatnak: milyen jogaik és kötelezettségeik vannak tüntetés előtt, közben és után, illetve a nem szokványos gyűlések esetén, mint a flashmob vagy az útlezárás. Praktikus eligazítást nyújt egyebek mellett arról, hogyan viselkedhet valaki egy tüntetésen, milyen keretek között tüntethet mások tüntetése ellen, és mi a teendő akkor, ha a rendezvényt követően valamilyen eljárást indítanak ellene.

Az elmúlt években előfordult, hogy demonstrálókat igazoltattak a rendőrök, és bírságot szabtak ki rájuk a KRESZ megsértése miatt. A weboldal ilyen helyzetekre is hasznos válaszokat ad, egyben felkínálja a TASZ jogsegélyszolgálatának segítségét azok számára, akiket eljárás alá vontak. Az oldal nem csak az eddig jól ismert információkat tartalmazza, hanem újdonságot is, ugyanis február elsején megváltozott a tüntetések bejelentésének rendje, egy új rendőrségi felületen lehet kitölteni az erre szolgáló űrlapot. Erről is található részletes útmutató a honlapon. „A TASZ, ahogy eddig is, ezután is azért dolgozik, hogy a polgárok jogszerű keretek között, szabadon élhessenek gyülekezési jogukkal Magyarországon. Ehhez elengedhetetlen, hogy tájékozott és felelős döntéseket hozzanak akkor, amikor tiltakoznak. Ebben segítjük őket a weboldallal” – mondta Dojcsák Dalma, a TASZ politikai szabadságjogi projektjének vezetője.

One thought on “Jogi tudástárral segít a TASZ

  1. Jogszabályok, joghézagok közötti bújócskázásra bujtogató Kisokos ez? Egy edzett jogász pedig esetleg megeszi az ezt használókat reggelire?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Solymár: óriási az igény informatikusokra

szo febr 8 , 2020
Óriási a munkaerőpiaci igény informatikusokra; Magyarországon jelenleg 22 ezer betöltetlen állás várja a szakembereket – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs a II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 11. évfolyamos diákoknak tartott pályaorientációs előadásában azt hangsúlyozta: az informatikai tudás óriási […]