Mobil alkalmazás a korrupció ellen

kína-juan-penzÚj mobiltelefonos alkalmazással hozták lendületbe a kínai korrupcióellenes harcot. Az első napon csaknem hétszáz bejelentés érkezett – számolt be erről a kínai média kedden. Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megírhatja a különböző hivatalnokok, káderek korruptságára vonatkozó gyanúját, vagy feltöltheti ezzel kapcsolatos bizonyítékait. A kampány csúcsszerve szerint “gyors, kényelmes és közvetlen csatornát” nyitottak a leleplezők számára.

A polgárok elsősorban a közpénzek nem megfelelő felhasználásáról, a szolgálati autók magáncélú használatáról, vagy bármilyen, a takarékosságra és egyéb ismert rendszabályra vonatkozó előírások, irányelvek megszegéséről tehetnek bejelentést. Ezeket, úgy tudni, tizenegy típusba sorolták előzetesen, s szerepel köztük például a hivalkodó esküvő és temetés kategória is. A szöveges részben ötszáz karakter áll rendelkezésre és két fénykép, illetve videó feltöltésére van lehetőség. Korábban 250-300 esetre hívták fel a figyelmet a “tiszta kormányzás” önkéntes őrei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elkészült a GSM-R rendszer budapesti központja

sze jún 24 , 2015
Az év végére elkészül a MÁV és a GYSEV részére az a GSM-R rendszer, amellyel Magyarország csatlakozik az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez (ERTMS) — jelentette be Agárdi Ferenc, a projektgazda NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. projektigazgatója, a fővárosi központ átadásán. A GSM-R rendszer lehetővé teszi, hogy a vonatoknak ne […]
Vonat, MÁV, gyerek