Végre elindult a DigitalTech EDIH

DigitalTech EDIHMagyarországon a most induló DigitalTech EDIH a kis- és közepes vállalkozások százainak nyújt térítésmentes támogatást kiberbiztonsági, blockchain technológiával, fintech megoldásokkal, valamint üzletfejlesztéssel összefüggő kihívásaik megoldásában.

A DigitalTech EDIH-et működtető konzorcium közleménye szerint az Európai Bizottság által létrehozott Európai Digitális Innovációs Központok (EDIH-ek), amelyekből Európa szerte már több mint 150 található, a kkv-k és a közszféra szervezeteinek digitális felzárkóztatását segítik elő. Magyarországon a DigitalTech EDIH azon vállalkozásoknak, közszférában működő szervezeteknek nyújt az ország egész területén térítésmentes szolgáltatásokat, amelyek számára fontos az adatok és a hálózatok védelme, amelyek pénzügyeik, oktatási tevékenységük digitalizálásához szeretnének tanácsot kapni, vagy blockchain technológiával optimalizálnák működésüket. Mindezek mellett a vállalatokat komplex üzletfejlesztési tanácsadással is ellátják. A közleményben kiemelték, hogy a 2030-ig tartó digitális évtized céljainak elérése érdekében a magyarországi vállalkozásoknak egyre nagyobb szükségük van a hatékonyságot növelő, versenyképességet javító digitális fejlődésre – olvasható a konzorcium közleményében. A DigitalTech EDIH szolgáltatásai már elérhetőek a digitaltechedih.hu oldalon, ahol a nyáron induló képzésekre már lehet is jelentkezni.

A DigitalTech EDIH-et konzorciumi formában a Blockchain Magyarország Egyesület, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Debreceni Egyetem, Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment (DKF), Edutus Egyetem, EIT Digital, ELTE Informatikai Kar, Infotér Egyesület, IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége, Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ), Primom – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány működteti.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sötét dolgok: Felbocsátották az Euclid űrtávcsövet

hét júl 3 , 2023
ShareTweetPinShareFelbocsátották a Kennedy Űrközpontból a SpaceX rakétáján az Európai Űrügynökség megfigyelő teleszkópját, amely az univerzum eddig nem ismert úgynevezett „sötét anyagát” próbálja felderíteni. A floridai Cape Canaveral-ből a SpaceX mintegy hetven méter magas Falcon 9 rakétája emelte levegőbe az Euclid egységet, ami mintegy másfél millió kilométerre a Földtől tartózkodik majd, […]
Kennedy űrközpont, rakéótakilövés

És még ez is...