Elkelt a Szallas Group

ZlotyA lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding várhatóan 82 millió euróért (32,4 milliárd forint) megvásárolja a Szallas Groupot a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körtől. Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója közölte, hogy egy nagy és gyorsan növekvő cégcsoport tagjává válnak, ami új lehetőségeket nyit meg előttük, különösen a lengyel portfóliójuknál. A tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését – mondta, megjegyezve, hogy “több és jobb szolgáltatást” kínálhatnak a vendégeiknek.

Jacek Swiderski, a Wirtualna Polska Holding S.A. vezérigazgatója nyilatkozata szerint Szigetvári és csapata bebizonyította, hogy lehet sikeres üzletet vezetni helyi szereplőként a globális platformokkal szembeni versenyben. A magyar cég felvásárlása a lengyel társaság első külföldi befektetése és jelentős mérföldkő a növekedésében – jegyezte meg a vezérigazgató. Az utazási ágazatban elmondása szerint hatalmas lehetőségek rejlenek, ezt megerősítette saját turisztikai termékük, a Nocowanie.pl pénzügyi teljesítménye is, amely története legjobb eredményét érte el idén a második negyedévben – tette hozzá.

A Wirtualna Polska Holding S.A. e-kereskedelmi és médiavállalat-csoportot 2015 óta jegyzik a varsói tőzsdén. A 2022 júniusával zárult tizenkét hónapban a társaság bevételei csaknem 207 millió eurót tettek ki, míg a korrigált EBITDA 73 millió euróra nőtt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar fiatalok is részt vesznek az EU Fiatal Tudósok Versenyén

ked szept 13 , 2022
Magyarországot a hazai Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny első helyezettjei képviselik a 33. EU Fiatal Tudósok Versenyén szeptember 13-18. között a hollandiai Leidenben – közölte a Magyar Innovációs Szövetség. A közleményben ismertetik, hogy az európai versenyre a helyi országos megmérettetéseken sikeresen szereplők juthatnak ki, az idén 65 ezer fiatal […]
gyermektudós