Weboldallal erősíti a borturizmust Franciaország

szolo-franciaA francia diplomácia angol-francia kétnyelvű internetes oldalt indított kedden a borturizmus erősítésére. A franciaországi bortermelő vidékeket és pincéket népszerűsítő oldalt Laurent Fabius francia külügyminiszter mutatta be, aki az ágazatot kiemelt jelentőségűnek nevezte. A francia diplomácia vezetője szerint a francia borok és egyéb szeszes italok 11,4 milliárd euró értékű tavalyi exportja 114 Rafale vadászbombázó eladásának felel meg.

“A bor nem egyszerűen egy termék, hanem egyre inkább önálló kultúra. A turisták keresik a történeteket és a kiváló termékeket, értelmet akarnak adni annak, amit esznek és isznak. Ez az oldal segíteni fogja a boraink szélesebb körű megismertetését, a borterületeink megnyitását (a nagyközönség számára). Az a cél, hogy minél több francia és külföldi megismerje a termékeinket” — mondta Fabius a sajtótájékoztatón, s annak a reményének adott hangot, hogy 2020-ra évi négymillió látogatója lesz a portálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem könnyű a telefonszerelők élete

csü febr 11 , 2016
Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat egy idősebb nagykanizsai nő ellen, aki túszul ejtette lakásában egy telefonos szolgáltató szakemberét, mert az nem tudta azonnal megjavítani az elromlott készülékét. A Zala Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a 60 éves nő tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a […]