Újabb felügyeleti bírságok a BTelnek

forintA Business Telecom (BTel) nem tett eleget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) január 7-i határozatában előírt rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének, így a pénzügyi felügyeletet ellátó jegybank pénteken újabb ötmillió forint felügyeleti bírsággal sújtotta a kibocsátót – közölte az MNB az MTI-vel. A BTel tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedésére az MNB által elrendelt moratórium továbbra is érvényben marad – tették hozzá.

Az MNB határozatában felhívta a társaság figyelmét arra, hogy intézkedéseit ismételten is alkalmazhatja. A felügyelet jelezte: a jövőben is fokozott figyelemmel fogja kísérni, hogy a BTel a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget teljesíti-e, tekintettel arra, hogy a cég ezt rendkívül gyakran szegi meg. Ezért az MNB pénteki határozatában rendkívüli adatszolgáltatásra is kötelezte a társaságot.

Ugyancsak ötmillió forintra bírságolta a BTelt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) is, amely a honlapján azt is közölte, hogy a társaság részvényeit a standard kategóriába sorolja vissza január 15-ével. A tőzsde arra is felszólította a kibocsátó társaságot, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait. A BTel ötmillió forint bírságot nem fizetett be, továbbá több mint 1,9 millió forint forgalombantartási díjjal és 384 ezer forint közzétételi díjjal is tartozik a tőzsdének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A BTel a SkillInvestet az alaptőke-emelésére vár

ked jan 13 , 2015
A Business Telecom Nyrt. (BTel) felszólítja a SkillInvest Kft.-t, hogy emelje meg 950 millió forinttal a BTel alaptőkéjét a korábban született határozatnak és megállapodásnak megfelelően, és a pénzt utalja át a társaság bankszámlájára – derül ki a BTel által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett igazgatótanácsi ülési jegyzőkönyvből. A BTel tavaly […]
forint