A BTel a SkillInvestet az alaptőke-emelésére vár

forintA Business Telecom Nyrt. (BTel) felszólítja a SkillInvest Kft.-t, hogy emelje meg 950 millió forinttal a BTel alaptőkéjét a korábban született határozatnak és megállapodásnak megfelelően, és a pénzt utalja át a társaság bankszámlájára – derül ki a BTel által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett igazgatótanácsi ülési jegyzőkönyvből. A BTel tavaly december 30-án jelentette be, hogy 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre, így alaptőkéje mintegy kétmilliárd forintra nő. A tőkeemelés zártkörű részvényjegyzéssel történik, amelynek során kilencmillió-ötszázezer darab névre szóló, száz forint névértékű BTel elsőbbségi részvényt bocsátanak ki. A részvényeket a Rahimkulov Timur ügyvezető által képviselt a SkillInvest veszi át mint befektető. A SkillInvest még október 31-én nyilatkozott arról, hogy a 950 millió forint ellenértéket az igazgatótanácsi határozat meghozatalát követő öt munkanapon belül a BTel rendelkezésére bocsátja.

A BTel pénteki igazgatótanácsi ülésén nemcsak a 950 millió forint átutalására, hanem a cégnek okozott kár január 16-ig történő megtérítésére is felszólította a befektetőt. Határoztak arról is, hogy ha a befektető az igazgatótanács felszólítására nem teljesíti kötelezettségét, akkor az igazgatótanács január 30-i rendkívüli közgyűlésén határozhat egy, a befektető elleni polgári peres eljárás megindításáról. Ennek alapja, “hogy a 2014. október 31-én a befektető önálló cégjegyzésre jogosult képviselője által a befektető nevében és képviseletében aláírt tőkeemelési kötelezettségét a befektető nem teljesítette”. A január 30-i közgyűlés napirendje szerint a társaság vezetői a cég nevének aXprime Product Nyrt.-re történő megváltoztatásáról is dönthetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vizsgálják az ekáer-rendszer meghibásodását

ked jan 13 , 2015
A nemzetgazdasági miniszter vizsgálatot rendelt el az ekáer-rendszer meghibásodása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), bár üzleti adatok nem kerültek nyilvánosságra. Varga Mihály közölte: “a NAV elnökét arra kértem, hogy egy belső vizsgálatot azonnal rendeljen el, és nézze meg, hogy pontosan mi is történt”. A miniszter hangsúlyozta, a hiba […]