Tisztességtelen versennyel vádolják a Metát

Meta - Facebook, InstagramTisztességtelen verseny miatt indított pert a Meta technológiai nagyvállalat ellen a több mint nyolcvan spanyol sajtóorgánumot tömörítő AMI médiaszövetség.

A szervezet weboldalán hétfőn megjelent közlemény szerint a Meta 2018. május 25. és 2023. július 31. között „szisztematikusan és tömegesen” megszegte az európai adatvédelmi törvény előírásait, amikor figyelmen kívül hagyta, hogy a hirdetési profilok megalkotásához az állampolgároknak hozzá kell járulniuk adataik felhasználásához. Az AMI szerint a személyes adatok engedély nélküli felhasználása lehetővé tehette a Facebook és az Instagram anyavállalata számára „a jogosulatlanul szerzett versenyelőnyt” a piaci hirdetési felületek értékesítése során.

José Joly, a szövetség elnöke szerint a Meta gyakorlatához hasonló magatartás veszélyezteti a hírmédia túlélését, amely „alapvető fontosságú egy ország demokratikus minősége szempontjából”. Az AMI felszólította a köz- és privátszféra hirdetőit, hogy reklámkampányaikat bízzák „biztonságos, megbízható és felelősségteljes, a polgárok jogait tiszteletben tartó médiumokra, amelyek elkötelezettek Spanyolország demokratikus minőségének előmozdítása mellett”. Az AMI keresetében 550 millió eurós (208 milliárd forint) kártérítési igényt fogalmazott meg a Metával szemben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis kontrollerek egy bolgár kamionban

csü dec 7 , 2023
Mintegy 32 millió forintnyi hamis elemet, hangszórót és kontrollert találtak a pénzügyőrök egy bolgár kamionban, amit Gyulánál ellenőriztek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatás szerint a Görögországból Spanyolországba tartó kamion raktéréből 7840 elem, 240 kontroller és 1439 hangszóró került elő. A lefoglalt, ismert márkák logóival ellátott tárgyakról megállapították, hogy […]
NAV, kamion

És még ez is...