A Twitter nem szünteti meg vezető politikusok Twitter-fiókjait

A Twitter vezetősége közleményben erősítette meg ismét, hogy nem szünteti meg a világ vezető politikusainak Twitter-fiókjait.

A San Franciscó-i székhelyű médiavállalat azzal érvelt, hogy a világ vezető politikusainak, mint például Donald Trumpnak, „speciális státuszuk” van a közösségi médiában. Közleményével a cég lényegében azokat a felhasználókat utasította vissza, akik Trump Twitter-fiókjának megszüntetésére szólítottak fel, immár nem először. „A világ vezetőinek kizárása vagy vitatott bejegyzéseik eltávolítása fontos információkat zárna el, amelyeket pedig az embereknek látniuk kellene és vitatkozniuk is róluk” – fogalmazott vállalati honlapján a kaliforniai cég.

A Twitter már szeptemberben közölte: a többi között a „hírérték” és a „közérdeklődésre számot tartó tartalom” alapján dönt arról, hogy töröl-e egyes bejegyzéseket, vagy megszüntet-e egyes fiókokat. Néhány Twitter-felhasználó szerdán tüntetett is a cég San Franciscóban lévő székháza előtt. A cég a vállalati blogjában reagált a tiltakozásra, leszögezve, hogy még ha a világ egyes vezető politikusainak Twitter-fiókjait meg is szüntetné, a szóban forgó politikusokat ezzel nem lehetne elhallgattatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre több autópálya matricát vásárolnak mobillal

hét jan 8 , 2018
Jelentős mértékben emelkedett 2017 decemberében a Simple by OTP applikáción keresztül értékesített autópálya matricák száma az OTP Mobil adatai szerint. A mobilalkalmazással az év utolsó hónapjában közel 18 000 darab matricát vásároltak, ami a teljes 2016-os évben eladott matricamennyiség 37 százaléka. Az autópálya matricák iránti kereslet az új évben sem […]

És még ez is...