Hamis kontrollerek egy bolgár kamionban

NAV, kamionMintegy 32 millió forintnyi hamis elemet, hangszórót és kontrollert találtak a pénzügyőrök egy bolgár kamionban, amit Gyulánál ellenőriztek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatás szerint a Görögországból Spanyolországba tartó kamion raktéréből 7840 elem, 240 kontroller és 1439 hangszóró került elő. A lefoglalt, ismert márkák logóival ellátott tárgyakról megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több ezer hamisítványt lefoglalták és a NAV bűnjelraktárába szállították. Iparjogvédelmi jogok megértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak. A közleményben a vámhivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A hamis elektronikai termékek jelentős biztonsági veszélyt jelentenek, akár sérülést vagy anyagi kárt is okozhatnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egymásra talált a blokklánc és az SZTNH

csü dec 7 , 2023
ShareTweetPinShareMostantól blokkláncalapú hálózaton keresztül szolgáltat adatokat védjegy- és designoltalmakról a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH). Az SZTNH kilencedikként csatlakozik a blokklánchálózathoz az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO), Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után. Ezáltal a publikus magyarországi adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az […]
Farkas Szabolcs, SZTNH

És még ez is...