Az Online Számla rendszer buktatott le egy nagykereskedőt

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél, amelynek adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével .

A hivatal közleménye szerint a Budapesti Nagybani Piacon működő, zöldség-, gyümölcs-nagykereskedőt vizsgáltak a NAV revizorai, mert a cég havi áfabevallásaiban feltűnően magas, több tízmillió forint összegű levonható adót számolt el, ami ellentmondott a reális üzletmenetnek. Az adóhivatal esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal.

A jogkövetési vizsgálat igazolta a gyanút és a kereskedő el is ismerte, hogy a kiállított számlákkal ellentétben nem érkeztek az áruk Magyarországra, így az ügyletek a számlákon megjelölt időpontokban valójában nem teljesültek. A társaság az önellenőrzéseiben 152 millió forint elmaradt adót és mintegy tízmillió forint önellenőrzési pótlékot állapított meg. Mindennek a felét már meg is fizette, a fennmaradó összegre pedig részletfizetést kért – olvasható a NAV közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MI-fejlesztő lehetsz, mert segít az SAP

vas nov 5 , 2023
Az SAP TechEd 2023 eseményen a generatív mesterséges intelligencia (MI) képességek és fejlesztések garmadával rukkolt elő a német szoftvercég. „A mai dinamikus technológiai és üzleti környezet arra kötelez minket, hogy minden fejlesztő MI-fejlesztő legyen” – mondta Jürgen Müller, az SAP SE technológiai vezetője és igazgatótanácsi tagja. Hozzátette, hogy a TechEd-en […]
Jürgen Müller, az SAP SE technológiai vezetője és igazgatótanácsi tagja

És még ez is...