MI-fejlesztő lehetsz, mert segít az SAP

Jürgen Müller, az SAP SE technológiai vezetője és igazgatótanácsi tagjaAz SAP TechEd 2023 eseményen a generatív mesterséges intelligencia (MI) képességek és fejlesztések garmadával rukkolt elő a német szoftvercég.

„A mai dinamikus technológiai és üzleti környezet arra kötelez minket, hogy minden fejlesztő MI-fejlesztő legyen” – mondta Jürgen Müller, az SAP SE technológiai vezetője és igazgatótanácsi tagja. Hozzátette, hogy a TechEd-en bemutatott újításaink azt biztosítják, hogy az MI-forradalom középpontjában álló fejlesztőket ellássuk azokkal az erőforrásokkal, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy átalakítsák a vállalkozások működését; legyen szó az MI-jal átitatott professzionális kódolási eszközökről vagy akár az SAP Business Technology Platformon egy helyen megtalálható generatív MI-bővítmények és alkalmazások tárházáról.

Mivel a szervezetek célja, hogy üzleti értéket nyerjenek a generatív MI-ból, a professzionális és a civil fejlesztők közötti hatékony együttműködés elengedhetetlen. Az SAP elindítja az SAP Build Code-ot, amely felgyorsítja az együttműködést az üzleti szakértőkkel, akik a TechEd 2022-n bemutatott alacsony kódú SAP Build megoldásokat használják. Az SAP Build Code megoldás kifejezetten az SAP-alkalmazásokhoz és az SAP ökoszisztémához készült, a fejlesztők számára MI-alapú hatékonyságnövelő eszközöket kínál, és Java- és JavaScript-fejlesztésre optimalizált. A termelékenység további növelése érdekében az SAP új generatív MI asszisztensének, a Joule-nak – az egyetlen olyannak, amely valóban érti az üzletet – az erejét is felhasználja, beágyazva az adatmodell, az alkalmazáslogika és a tesztszkriptek létrehozására szolgáló kódgenerálási képességeket.

Egyablakos rendszer a fejlesztők számára

A jó adatok a jó mesterséges intelligencia alapját képezik, és az SAP HANA Cloud továbbra is úttörő szerepet játszik az innovációban az adattérben, mivel új vektoradatbázis-funkciókkal egészíti ki a sokoldalú kínálatát, további költségek nélkül. A vektoradattárak strukturálatlan adatokat – például szöveget, képeket vagy hangot – kezelnek, hogy hosszú távú memóriát és jobb kontextust biztosítsanak az MI-modellek számára. Ez megkönnyíti a hasonló objektumok gyors megtalálását és visszakeresését. A felhasználók például a szerződések nyelvezete alapján kereshetnek beszállítókra, hogy megvizsgálhassák a fizetési előzményeket és nyomon követhessék az egyes megrendeléseket. Ezek a nagy teljesítményű új vektoradatbázis-funkciók javítják a nagyméretű nyelvi modellek és a szervezet kritikusan fontos adatai közötti interakciókat.

Az AI Foundation on SAP BTP egy új, egyablakos rendszer a fejlesztők számára, amellyel MI- és generatív MI-alapú bővítményeket és alkalmazásokat hozhatnak létre az SAP BTP-n, és amely tovább növeli hatékonyságukat. Az egyablakos rendszer mindent tartalmaz, amire a fejlesztőknek szükségük van ahhoz, hogy elkezdhessék az SAP BTP-n az üzletileg használható MI-eszközök létrehozását – a használatra kész MI-szolgáltatásoktól és a legjobb nagy nyelvi modellekhez való hozzáféréstől a vektoros adatbázis-képességekig, valamint az MI-futtatási idő és életciklus-kezelésig.

A technológiai innováció gyors üteme megnövelte a képzett fejlesztők iránti globális keresletet – az SAP éppen ezért ezzel párhuzamosan a tanulási lehetőségek, képezések bővítésére is koncentrál. A 2025-ig kétmillió szakember továbbképzésére irányuló kötelezettségvállalás részeként, valamint a már elérhető ingyenes MI-tanulási tartalmak kiegészítéseként az SAP ma új, szerepköralapú tanúsítást és ingyenes tanulási forrásokat indított az ABAP Cloud fejlesztési modellt használó back-end fejlesztők számára. Az SAP BTP-n és az SAP S/4HANA-n futó ABAP fejlesztési eszközökre fókuszáló két új képzési lehetőség az SAP Learning oldalon érhető el. Ezeket az agilis és felhőre optimalizált üzleti átalakuláshoz tervezték, és olyan készségeket biztosítanak a fejlesztőknek, amelyekkel felhőben használható, és az SAP stratégiájához illeszkedő bővítményeket készíthetnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okos zebrák vs. buta sofőrök

vas nov 5 , 2023
Zebrahasználatban még mindig van hova fejlődnünk, szerencsére az okoszebrák segítségével jelentősen nőhet a megállási hajlandóság a gyalogátkelőhelyeken. A Generali a Biztonságért Alapítvány közlekedésbiztonsági kezdeményezése 2018-ban indult az okoszebra program. Az alapítvány által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja a közlekedésbiztonság fontosságára való figyelemfelhívás, valamint […]
SafeCross okoszebra

És még ez is...