Online elindítható az általános iskolai beiratkozás

KrétaA tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beiratkozásának folyamatát a szülők már saját otthonuk kényelmében is megkezdhetik a KRÉTA felületén.

A Klebelsberg Központ közleménye szerint a rendszer lehetőséget ad a szülőknek, illetve törvényes képviselőknek, hogy előzetesen, online elindíthassák a 2024 szeptemberében tankötelessé váló gyermekek iskolába való beiratkozását, és értékes időt takaríthassanak meg. A felületre való biztonságos belépést követően, a beiratkozáshoz szükséges személyes adatok kitöltése után lehet megjelölni a gyermeknek választott iskolát, akár a lakcím szerinti körzetes iskoláról, akár más, nem körzetes iskoláról van szó.

Ezen felül lehet nyilatkozni a gyermek nemzetiségi oktatásáról, a napi étkezéséről, az etika vagy hit-erkölcstan közötti választásól, de arról is, hogy melyik hozzátartozó viheti el az iskolából a gyermeket, azaz minden olyan információról, ami a gyermek, a szülő és az iskola mindennapi életében elengedhetetlenül fontos. A felület egyszerűen kezelhető – áll a közleményben, amely szerint ha mégis elakadna valaki, egy rövid videó, illetve útmutató is segít az eligazodásban.

Ha online elindították a beiratkozást, ezek után az iskolában a személyes ügyintézés csak pár percet vesz igénybe. Így a várakozás és az ügyintézés ideje is jelentősen csökken, és a beiratkozás kevesebb gondot okoz. A beiratkozási folyamatot április 19. 18 óráig a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén lehet kezdeményezni.

Az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A beiratkozás napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni. A 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja 2024. április 18-19. (csütörtök-péntek). Bővebb információ a KRÉTA Tudásbázis felületén található.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Épül, szépül a Net-Coach-közösség

pén ápr 12 , 2024
ShareTweetPinShareA gyermekek és a fiatalok médiatudatosságának előmozdítása, valamint védelmük erősítése az online térben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) közös törekvése. Április 5-én ebből a célból indult a két intézmény kezdeményezése: a Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzési program. Az Újmédia-pedagógia ösztöndíjas programra elsősorban tanárok, […]
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

És még ez is...