Rekordot döntött a félvezetők eladása tavaly

Tavaly 21,6 százalékkal rekordszintre, 412,2 milliárd dollárra nőtt a félvezetők globális eladása. Egy évvel korábban szerényebb, 1,1 százalék volt a bővülés. A félvezetők gyártóit tömörítő amerikai szövetség, a SIA közleményében hangsúlyozta, hogy tavaly sikerült először átlépni a 400 milliárd dolláros eladási szintet. A szervezet jelentése szerint decemberben ugyancsak rekordértékben, 37,99 milliárd dollárért adtak el félvezetőket szerte a világon, ami 22,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit és 0,8 százalékkal haladta meg a tavaly novemberi adatot.

A félvezetők tavalyi eladása Észak- és Dél-Amerikában 35 százalékkal, Európában 17,1 százalékkal, a Kína és Japán nélkül számított ázsiai és csendes-óceáni térségben 16,4 százalékkal nőtt, míg Kínában 22,2 százalékkal, Japánban pedig 13,3 százalékkal bővült az eladás. A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) az idei évre az eladások szerényebb, hét százalékos növekedését várja.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megújul a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum honlapja

csü febr 15 , 2018
Végre teljesen megújul a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum honlapja. A napokban újabb öt évre kinevezett Andó György, az intézmény igazgatója felidézte, hogy a korábbi honlapot 2006-ban indították, de alig több mint negyvenezer látogatója volt. A múzeum 2013-ban – 63 év után – került ismét városi fenntartásba, amely “korszakváltást”, egy új […]