Bezárja magyarországi üzemét az Itron

Ganz MérőműszergyárAz amerikai Itron azt tervezi, hogy a magyarországi leányvállalatából, a Ganz Mérőgyár Kft. gödöllői gyáregységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai egységébe, és várhatóan 2022 elején bezárja a gyárat.

Tervek szerint a termelés áthelyezésére 2021 vége előtt sor kerül, a gödöllői gyár pedig 2022 elején leáll, a gyár bezárása közel kétszáz dolgozót érint. A vállalat jövőre kezdi meg az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén – írják a közleményben. A költségmegtakarítási intézkedések nem érintik az Itron 2017-ben nyitott budapesti tudásközpontját, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Törökország pénzbírsággal szutyongat több közösségi portált

szo dec 12 , 2020
ShareTweetPinShareTörökország újabb, ezúttal egyenként harmincmillió líra (~1,1 milliárd forint) figyelmeztető pénzbírsággal sújtott több közösségi médiafelületet, köztük a Facebookot, az Instagramot, a Twittert, a YouTube-ot és a TikTokot, amiért a törvény ellenére továbbra sem jelöltek ki törökországi kapcsolattartót – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. A török Információs Technológiai és Kommunikációs […]
Törökország

És még ez is...