A Direct One erősíti a nyári műsorkínálatát

Amazone, Jean-Paul Belmondo, Arielle DombasleA Direct One a nyár utolsó hónapjában műsorára tűzi a magyar filmtörténet egyik legsokoldalúbb rendezője, Makk Károly máig népszerű alkotásait. A szórakozás az augusztusi tematikus hétvégéken is garantált.

A 2017-ben elhunyt Makk Károly rendező alkotásai ma is élénken élnek a filmrajongók emlékezetében. Olyan sikerfilmeket készített, mint a Szerelem, az Erkölcsös éjszaka, az Egymásra nézve vagy a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, amelyeket most mind megismerhetünk vagy újranézhetünk a Direct One segítségével.

Ikonikus színészek, megrendítő történetek

Az 1971-ben bemutatott Szerelem című dráma a magyar filmtörténet egyik legszebb alkotása. A történetben a fiatal feleséget alakító Törőcsik Mari várja haza politikai elítélt férjét (Darvas Iván). A feleség lelkiismeretesen gondozza az ágyhoz kötött anyósát (Darvas Lili), akivel elhiteti, hogy fia Amerikában forgat és hamarosan hazaérkezik. A film 1971-ben elnyerte a cannes-i zsűri díját, a szakma hazai képviselői pedig 2000-ben beválasztották minden idők tizenkét legjobb magyar filmje közé.

Makk impresszionista műve, az 1977-es Egy erkölcsös éjszaka című dráma egy békés kisvárosba kalauzolja a nézőt. A Cserhalmi György által megtestesített Kelepei Jenő elhatározza, hogy beköltözik Mutter (Psota Irén) bordélyházába. A meglepetést Kelepei édesanyjának látogatása okozza. A Makay Margit által megszemélyesített asszonynak fogalma sincs, hol lakik a fia, ezért a bordélyház lakói egy estére eljátsszák, hogy tisztességben és boldogságban élnek.

A rendező melodrámája, az 1982-es Egymásra nézve egy tiltott szerelem története két nő között az ötvenes évek kommunista diktatúrájában. A szókimondó újságíró, Éva (Jadwiga Jankowska-Cieslak) az Igazság című lapnál találkozik Líviával (Grazyna Szapolowska), és első látásra egymásba habarodnak. Szerelmüket csak titokban tudják megélni, helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy Lívia férje a belső elhárításnál dolgozik. A tabutörő drámát éles rendszerkritika egészíti ki. Jadwiga Jankowska-Cieslak alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat kapta Cannes-ban, Makknak pedig az újságírók különdíját ítélték oda a legjobb rendezésért.

A Mátyás király udvarában játszódó vígjáték, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? az 1960-as évek népszerű színészeit vonultatja fel, a főszerepben Psotával és Darvassal. A történetben Mátyás király álruhában elhagyja a palotát, hogy a császári és pápai követek unalmas fogadása helyett inkább három csinos szelistyei asszonynak tegye a szépet. Hitvese, Beatrice gyanút fog, és kedvenc udvarhölgyével, szintén álruhában indulnak Mátyás felkutatására.

Legendás klasszikusokkal fűszerezett nyáresték

A Direct One ezúttal is tematikus hétvégékkel színesíti meg a nyárestéket: a műsorokat a televíziós csatornán is követhetjük, és később is bármikor megtekinthetjük a Direct Now applikációban. Augusztus első hétvégéjén a legnagyobb amerikai rendezők művei kerülnek műsorra. Látható lesz Francis Ford Coppola 1983-as filmje, a fiatalokból álló kisvárosi bandák konfliktusát bemutató Kívülállók, a főszerepben olyan színészekkel, mint Matt Dillon, Patrick Swayze vagy Tom Cruise. David Lynch 2001-es klasszikusa, A sötétség útja – Mulholland Drive pedig egy amnéziás nő és egy szépreményű színésznő rejtélyes kalandjait dolgozza fel, akiket Naomi Watts és Laura Harring alakít.

Augusztus második hétvégéjén George Clooney emlékezetes szerepeit nézhetjük meg a Direct One segítségével. Az izgalmakban bővelkedő Ó, testvér, merre visz az utad? három szökött rabról szól, akiknek célja a szabadság, és egy elrejtett mesés kincs megszerzése. A szórakoztató Égető bizonyíték című filmben Clooney mellett Brad Pitt és John Malkovich nyújt kiemelkedő alakítást, görbe tükröt állítva az emberi butaságnak.

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án az egyik legnépszerűbb magyar rockoperát, az István, a királyt tűzi műsorra a csatorna. Az államalapító király, István küzdelmeinek emléket állító mű címszerepében Pelsőczy Lászlót láthatjuk, míg fő ellenfelét, Koppányt Vikidál Gyula alakítja. Akik huszadikát inkább az ünnepi forgatagban töltenék, később a Direct Now applikáció segítségével bepótolhatják lemaradásukat, hiszen számos más tartalom mellett a rockoperát is megtekinthetik a videótárban.

Francia vígjátékok, családi tartalmak

A francia vígjátékok rajongóinak is kedvez a Direct One augusztus utolsó előtti hétvégéjén. A Jean-Paul Belmondo főszereplésével készült Amazon, az esőerdő lánya című film egy földönkívüli kislány kalandjait meséli el, míg a Tökéletes véletlen két teljesen különböző, mégis jó barátságot ápoló férfi párkeresési bonyodalmairól szól.

A nyár utolsó hétvégéjén a családi tartalmak kerülnek a középpontba. A Kölcsön család című romantikus vígjáték egy családra vágyó gazdag férfi és egy egyedülálló édesanya története, akit a kilakoltatás réme fenyeget. Az Unokák kezdőknek három, nyugdíjas éveit töltő főszereplője pedig gyermekes családoknak nyújt segítséget, de kisvártatva problémák kereszttüzében találják magukat.

Földön rekedt lélek

Szeptemberben új premierrel készül a Direct One: érkezik A vörös ajtó című thrillersorozat harmadik évada! Az alaptörténet szerint egy megölt rendőr lelke a Földön reked azért, hogy megtalálja gyilkosát és megóvja tőle várandós feleségét. Jó hírünk van azok számára, akik felfrissítenék emlékeiket az új epizódok előtt, vagy most ismerkednek a misztikus szériával, ugyanis a csatornán augusztusban az első és a második évad is látható lesz. Aki pedig inkább egymás után ledarálná a részeket, bármikor megteheti: a Direct Now applikációban a sorozat minden eddigi epizódja elérhető.

Újra itt a Premier League és az NB1

Fellélegezhetnek a magyar foci kedvelői, július végén ugyanis elkezdődött az új NB1-es idény, visszatértek a pályára a kedvenc csapatok és játékosok. A Direct One sporthubjában pedig értesítést is beállíthatunk, ha nem akarunk lemaradni a legszebb gólokról és mozzanatokról, de később vissza is nézhetjük a fordulók mérkőzéseit. Sőt, a tematikus oldalon számos fontos információt megtalálunk a magyar élvonalról, ahogyan az augusztusban induló Premier League-ről és a továbbra is zajló Forma-1-es futamokról is. Augusztus 20-ig még tart a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság, amelynek legizgalmasabb perceit bárhol, bármikor követhetjük a Direct Now alkalmazás segítségével.

Műsorok kicsiknek, nagyoknak és konyhatündéreknek

A Direct Now app műsortárában változatlanul elérhető az elmúlt időszak számos népszerű tartalma, mint az Addams Family – A galád család című animációs film, az UFO bizonyítékokat vizsgáló Ősi idegenek, a világ nagy rejtélyeire választ kereső Elképesztő rejtélyek, ahogyan megtekinthető a Rowan Atkinson főszereplésével készült, nagy sikerű Johnny English is. Augusztus végéig szerepel a Direct Now műsortárában a Harlan Coben tollából számazó Az ötödik című rejtélyes krimisorozat, és még megtekinthető az olasz ZeroZeroZero széria is, amely a kokain útját követi nyomon Amerikából Európába.

Az applikáción keresztül augusztusban olyan ismert szakácsok receptjeiből meríthetünk ihletet otthonra, mint Nigella Lawson vagy Mary Berry, és érdemes bepillantani Havas Dóra Termelőtől a tányérig című műsorába is, amely hazai, kimagasló minőségű termékeket előállító élelmiszertermelőket mutat be.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rászoktunk az online ügyintézésre

csü aug 10 , 2023
Egy felmérésben azt vizsgálták, hogyan látja a lakosság a nagy hazai szolgáltatók digitális fejlettségét, milyen gyakran használja, mennyire elégedett az ilyen csatornákon elérhető ügyintézési lehetőségekkel. Ma már mindennapos a digitális csatornán történő – például számítógépes vagy mobil applikációs – ügyintézés, amelyet a lakosság több mint nyolcvan százaléka használ valamilyen formában. […]
Bodnár Zsigmond, Facekom

És még ez is...