Miket beszélnek? Vinnai: dzsungelharc vs. autópálya

Vinnai BalázsAz Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) konferenciája, a SMART 2022 nyitó előadásán Vinnai Balázs, a szövetség elnöke kiemelte, hogy ha lehet, a mostani körülmények miatt a digitalizációt még inkább a fókuszban kell tartani. A rébuszokban (IS) erős szakember hozzátette, hogy a digitalizáció minden ágazatban fontos, a “valódi fordulathoz pedig nem dzsungelharcra, hanem széles autópályára van szükség”. (Érdekes lenne tudni mit értett a mester dzsungelharcon és autópályán. A -szerk- megj.) “Az elmúlt napok történései erős felhatalmazást adtak ismét arra, hogy a digitalizációt fókuszban tartsuk; mindannyiunk felelőssége az azonnali cselekvés, hiszen, amit ma teszünk, az határozza meg a mindennapjainkat és a jövőnket egyaránt” — utalt az IVSZ elnöke a választások eredményére.

Az esemény zárásaként Vinnai Dobó Mátyással (Vodafone), Bíró Pállal (Google), valamint Filippov Gáborral (Egyensúly Intézet ) arra kereste a választ, hogy milyen hatással vannak az utóbbi idők sorozatos krízishelyzetei az egyénekre, a társadalomra és az üzleti folyamatokra. Az After SMART Talk nevű beszélgetés legfontosabb üzenete: a nehézségek új megoldásokat, találmányokat eredményeznek, az üzleti szereplőket jobb reakcióidőre, gyors döntések meghozatalára sarkallja, a túléléshez pedig elsősorban rugalmasságra, tanulni tudásra van szükség, de ilyenkor felértékelődik az az empátia és az odafigyelés is.


 

Next Post

Az 5G-hez képest alulértékelt, de nélkülözhetetlen: mi az?

hét ápr 18 , 2022
Bár az 5G kapja a nyilvánosság oroszlánrészét, a Wi-Fi 6 készülékek csendben nagy fölénnyel előzik meg az 5G eszközöket, és a trend a következő néhány évre is jellemző lesz — áll a Deloitte friss tanulmányában. A Wi-Fi 6 az 5G-hez hasonlóan jelentős szerepet játszik a vezeték nélküli összeköttetés jövőjében, nem […]
Deloitte

Friss, ropogós