Útdíj beszedésére nem jogosult portálra figyelmeztet a CNAIR

matricaA közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) figyelmeztet, hogy létezik egy olyan internetes portál, a www.digitale-vignette-online.ro, amely nem jogosult az útdíj (rovinieta) beszedésére, és eléggé el nem ítélhető módon mégis ezt teszi.

A CNAIR felkéri a felhasználókat, hogy kizárólag a hivatalos szolgáltatóknál fizessék ki az útdíjat, amelyeknek az online elérhetősége megtalálható a vállalat honlapján, vagy a CNAIR portálján. “A CNAIR nem vállal felelősséget azért, ha a felhasználók az útdíj befizetésére engedéllyel nem rendelkező internetes portálokra lépnek be” – szögezi le közleményében a vállalat. Ugyanakkor a www.digitale-vignette-online.ro weboldalon történő fizetéskor a felhasználók az útdíj tényleges árának közel 200%-át kitevő többletköltséget fizetnek: a CNAIR által engedélyezett internetes portálokon egy személygépkocsi hétnapos matricájáért a felhasználó három eurónak megfelelő összeget fizet, ami a törvényesen meghatározott díjszabásnak felel meg, míg a www.digitale-vignette-online.ro portálon a fizetendő összeg 8,90 euró, amelyből 5,90 euró a “szolgáltatási díj” — írja az Agerpress.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Biologikum: csodás tesztrendszert fejleszt az SZTE és a Solvo

hét júl 11 , 2022
Biologikumok kiváltotta gyógyszerkölcsönhatások előrejelzésére fejleszt tesztrendszert uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Solvo Biotechnológiai Zrt. (Solvo). Kis Emese, a Solvo Biotechnológiai Zrt. tudományos igazgatója elmondta, az elmúlt évtizedekben egyre jellemzőbbé vált a polifarmácia jelensége. A fejlettebb országok idősödő társadalmában mind több az olyan krónikus beteg, akiknél több gyógyszer […]
Mátrix