Tovább lassul az okostelefon-világpiac növekedési üteme

scanner-okostelefonAz idén csökken első alkalommal egy számjegyű százalékosra az okostelefon-világpiac növekedési üteme – közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési kutatóintézet. Az IDC prognózisa szerint az idén 1,429 milliárd okostelefont értékesítenek a világpiacon, 9,8 százalékkal többet, mint 2014-ben. Az idei lesz az első év, amikor az okostelefonok eladása “mindössze” egy számjegyű százalékos növekedési ütemet ér el. Az IDC előrejelzése szerint a növekedési ütem az elkövetkező években tovább lassul, 2019-ig évi átlagban 7,4 százalék lesz.

A világpiaci forgalom legfőbb mozgatóereje továbbra is a gazdaságilag feltörekvő régiók alacsony árszintű modellek iránti kereslete lesz – kommentálta a tanulmány megállapításait Ryan Reith, az IDC mobiltelefon piaci kutatásainak a vezetője. A legnagyobb okostelefon-piacon, Kínában egyre inkább a készülékek cseréje határozza meg a keresletet, így a növekedés az idén már csak “alacsony egyszámjegyű százalékos” lesz. A legnagyobb növekedés a készülék értékesítésekben a Közel-Keleten és Afrikában történt az idén, közel ötven százalékos. A térség ezzel lekörözte az eddigi leglendületesebb piacokat, Indiát és Indonéziát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vásárhely: nem lehet e-jegyet kapni az új Star Warsra

hét dec 7 , 2015
Már bankkártyával, otthon is vehet mozijegyet Vásárhelyen. A Mozaik Mozi a napokban indította el új szolgáltatását. Foglalni eddig is lehetett mozijegyet a vásárhelyi Mozaik Moziban – kivéve az új Star Wars filmre – ám mostantól a megrendelt jegyet akár online ki is fizethetjük bankkártyánkkal. Kalapács Attila üzletvezető elmondta, ezzel a […]

Friss, ropogós