Vérdíjat tűzött ki az amerikai külügyminisztérium

1

hackerTöbbmillió dollárt is fizetne az amerikai külügyminisztériuma annak, aki olyan információval tud szolgálni, amely a DarkSide nevű kiberbűnözői csoportban vezető pozíciót betöltő személyek azonosításához, vagy tartózkodási helyéhez vezet – jelentette be Ned Price, a tárca szóvivője.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a profi kiberbűnözői csoport, a DarkSide állhat a Colonial Pipeline elleni májusi kibertámadás mögött. A cég május 7-én kapcsolta le a hálózatát, miután tudomást szerzett a kibertámadásról. Emiatt az üzemanyag-szállítás az egész hálózaton leállt, és a vállalat informatikai rendszerét is részben le kellett kapcsolni. A leállást követően üzemanyaghiány alakult ki az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az FBI májusban közölte, hogy a DarkSide rendszeresen hajt végre zsarolóvírusos támadásokat, és vélhetően Oroszországban vagy Kelet-Európában van a székhelye. A zsarolóvírusok zárolják és titkosítják a kiszemelt áldozat számítógépes rendszerét, és pénzt követelnek azért, hogy tulajdonosaik visszakaphassák az ellenőrzést informatikai rendszereik, számítógépeik, hálózatuk felett. Az amerikai külügyminisztérium tudatta, hogy akár ötmillió dolláros jutalmat ajánl fel olyan információkért, amelyek alapján bármely országban letartóztatnak, vagy elítélnek egy DarkSide zsarolóvírus-incidensben részt vevő személyt. „E jutalom felajánlásával az Egyesült Államok bizonyítja elkötelezettségét a zsarolóvírus-áldozatok világszerte történő védelme iránt és a számítógépes bűnözők általi kizsákmányolás ellen” – áll a közleményben.

One thought on “Vérdíjat tűzött ki az amerikai külügyminisztérium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mi a teendő májproblémák esetén?

szo nov 6 , 2021
A máj az egyik legfontosabb szervünk, amely központi szerepet játszik szervezetünk normál működésében. Feladatai közé tartozik többek között a méregtelenítés, az emésztés támogatása, és részt vesz az anyagcsere-folyamatokban.  Amennyiben valamilyen zavar vagy betegség áll fenn a működésében, úgy az azonnal nyomot hagyhat egészségünkön. A jó hír, hogy a májbetegségek tipikus […]
Déli Klinika

És még ez is...