Tesztjelleg: Január 1-én indul a nemzeti virtuális tér

virtuális magánhálózatJanuár 1-től teszt jelleggel elindul a nemzeti virtuális tér, amely lehetővé teszi a külhoni magyarok számára a magyar állam szolgáltatásaihoz és a közmédia adásaihoz – közte a kulturális és sportközvetítésekhez – való hozzáférést. Minden magyar állampolgár tartózkodjon bárhol a világon, hozzáférhet egy egyszerű regisztráció után kapott kóddal a virtuális magánhálózati (VPN) szolgáltatásokhoz. Úgy tekintenek a felhasználókra, mintha virtuálisan Magyarországon tartózkodnának.

Május közepén az Országgyűlés a Hungaricum törvény módosításával megteremtette a feltételeit annak, hogy végrehajtási rendeletekben megszülessenek a „digitális közszolgáltatásról” szóló jogszabályok, amelyek kimondják, hogy a magyar állam a külhoni magyarság tájékoztatására VPN üzemeltet, amelyhez a külhoni magyarok ingyenes regisztrációval kapcsolódhatnak.

A szolgáltatás májusi bejelentésekor még nem szóltak az indulás tesztjellegéről, mint az MTI akkori hírében olvasható: „terveik szerint 2024. január 1-től minden magyarnak «magyarországi» IP-címet biztosítanak, azaz állampolgári jogon biztosítják a magyar nemzeti digitális tér elérését”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tesztjelleg: A kisföldalatti is belép a XXI. századba

szo nov 18 , 2023
A kisföldalattira is kiterjeszti a digitális fizetést szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság közleménye szerint november közepétől már az 1-es metrón sincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációra, mert elindult a BKK Budapest Pay&GO nevű digitális szolgáltatásának tesztidőszaka. A társaság rendszerének köszönhetően a 100E repülőtéri expressz buszjáratain kívül már […]
kisföldalatti metró

És még ez is...