Nagy pénzeket pumpáltak a T-Systems budapesti adatközpontjába

RagoncsaGezaFenntarthatóbb működést és az ügyfelek számára is kedvezőbb üzleti konstrukciót tesz lehetővé a T-Systems Magyarország budapesti adatközpontjában megvalósított, nettó 790 millió forint értékű fejlesztés, amelynek keretében többek között a mérési és hűtési rendszert is korszerűsítettek. A 2010-ben megkezdett folyamatot lezáró eseményen, 2014. szeptember 30-án Ragoncsa Géza, a vállalat vezérigazgató-helyettese elmondta: a fejlesztések eredményeként Közép-Európa legnagyobb adatközpontja már a fejlesztés első fázisát követően 1,3 millió kilowattórát takarít meg évente, amely ötszáz átlagos háztartás éves energiafogyasztásának felel meg. A teljes rekonstrukció összes megtakarítása várhatóan megközelíti a 3 millió kilowattórát.

A VIII. kerületi Asztalos Sándor utcában található adatközpont monitoring-rendszerének részét képező mérőrendszer egyszersmind a további fejlesztések kiindulópontjául is szolgált, hiszen az energiahatékonysági fejlesztéseket a mérőrendszer által feltárt információk tették lehetővé. A fejlesztéseket a Virtuális Erőmű Program két díjjal is elismerte: 2013-ban az adatközpont megkapta az Energiahatékony Vállalat-díjat, 2014-ben pedig az Energiatudatos Vállalat-címet is.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kütyühasználat az oktatás Szent Grálja

csü okt 2 , 2014
Motivált, érdeklődő diákok, életre felkészítő oktatás, elégedett tanárok – röviden ezek a tapasztalatai azoknak az iskoláknak, amelyek több éve vezették be a modern technológiai újításokat az osztálytermekbe. A budapesti Deák Diák Általános Iskola vezetősége hét évvel ezelőtt csatlakozott az Intel World Ahead programhoz, amelynek köszönhetően a tanórákon 115 darabot használnak […]
oktatás, mobil