Oktatástechnológiában is nagy a lengyel-magyar barátság

magyar-lengyel két barátKözép-Európa két vezető oktatástechnológiai vállalata, a magyar Codecool Kft. és a lengyel Software Development Academy (SDA) egyesíti cégeit, ezzel Európa egyik legnagyobb, digitális készségeket oktató és közvetítő hálózatát hozzák létre – közölte a Codecool. Az egyesítést követően létrejövő digitális készségeket oktató cég nyolc országban – Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Észtország és Albánia – lesz jelen, évente mintegy 15-20 ezer magánszemélyt, megközelítően négyszáz vállalatot fog kiszolgálni a közép-európai régióban. A tájékoztatás szerint a két cég a helyi piacokon megtartja márkaneveit, továbbra is Codecool és SDA néven lesznek jelen.

A Codecool magyar alapítású, budapesti székhelyű, hét évvel ezelőtt indított vállalkozás, négy országban van jelen – Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria – mintegy 150 alkalmazottal, több mint kétezer végzett diákkal, valamint több mint háromszáz vállalati partnerrel. A tavalyi üzleti évben a Codecool 2,397 milliárd forint árbevételt ért el, a Codecool konszolidált, csoportszintű IFRS szerinti árbevétele 7,8 millió eurót tett ki. Az SDA lengyel székhelyű, magánalapítású, hét évvel ezelőtt létrehozott vállalat hat országban – Lengyelország, Románia, Észtország, Csehország, Szlovákia, Albánia – működik mintegy 150 alkalmazottal, több mint 15 ezer végzett diákkal, és száznál több vállalati partnerrel rendelkezik. Az SDA 2021-es konszolidált árbevétele 6,7 millió euró volt. A Codecool 2022-es várható árbevétele elérheti a tízmillió eurót, a lengyel SDA-é is hasonlóan alakulhat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MÁV: több vonalon nem működött a jegyértékesítési rendszer

sze szept 14 , 2022
Tegnap nem lehetett jegyet venni a záhonyi és a csatlakozó vonalakon, valamint a váci és a veresegyházi vonalról átszálláskor a jegyértékesítési rendszer meghibásodása miatt – közölte a Mávinform. Mint írták, a hiba miatt a jegypénztáraknál és az automatáknál, a vonatok fedélzetén, továbbá a menetrendi keresőn (Elvira) és a MÁV mobilalkalmazásán […]
vonatjegy