Állítólag négymillió internet-előfizető adatát lopta el egy tizenöt éves hacker

TalkTalkEgy tizenöt éves fiút vettek őrizetbe hétfőn az utóbbi évek legnagyobb brit internetes adatlopási ügyében. A támadás az egyik nagy-britanniai internet- és telefonszolgáltató, a TalkTalk szervereit érte a múlt hét második felében. A cég még hétfőn sem tudott teljes körű tájékoztatást adni arról, hogy a betörés mekkora károkat okozott, de a vállalat szerint továbbra sem lehet kizárni, hogy a hacker mind a négymillió TalkTalk-előfizető személyes adataihoz – köztük postai és email-címükhöz, banki és hitelkártya-adataikhoz, születési dátumukhoz – hozzáfért.

A vállalat vezérigazgatója, Dido Harding a hétvégén elmondta, hogy email-üzenetet kapott, amelynek küldői „váltságdíjat” követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra az előfizetők eltulajdonított adatait. Harding szerint ugyanakkor egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a zsarolók azonosak-e azokkal, akik feltörték a TalkTalk szervereit. A brit sajtó szerint több előfizető is arról számolt be, hogy telefonhívásokat kaptak, amelyekben a hívó a TalkTalk biztonsági illetékesének mondta magát, és pontosan tudta személyes adataikat. Több ízben a hívóknak állítólag sikerült is rászedniük a cég előfizetőit, akiknek bankszámlájáról esetenként több száz fontot leemeltek — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Notóriusan támogat néhány magyar egyetemet a Siemens

sze okt 28 , 2015
ShareTweetPinShareIsmét korszerű automatizálási, hajtástechnikai termékekkel és fejlesztő szoftverekkel támogatja négy hazai felsőoktatási intézmény – a Budapesti Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem – laborjait a Siemens Zrt. A vállalat által listaáron 26,2 millió forint értékben adományozott berendezéseket és szoftvereket: SIMATIC vezérléstechnikai eszközök, […]

És még ez is...