Tesztjelleg: A kisföldalatti is belép a XXI. századba

kisföldalatti metróA kisföldalattira is kiterjeszti a digitális fizetést szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A társaság közleménye szerint november közepétől már az 1-es metrón sincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációra, mert elindult a BKK Budapest Pay&GO nevű digitális szolgáltatásának tesztidőszaka. A társaság rendszerének köszönhetően a 100E repülőtéri expressz buszjáratain kívül már a kisföldalattin is egy mozdulattal lehet vonaljegyet vásárolni. A jegyvásárláshoz és -érvényesítéshez csupán egy bankkártya vagy egy okoseszköz szükséges. Közölték azt is, hogy csoportos utazás esetén egy érintéssel egyszerre akár öt vonaljegyet lehet venni és a megvásárolt jegyekkel az 1-es metróról át is lehet szállni másik metróvonalra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EB leállítja a hirdetéseket a Twitteren

szo nov 18 , 2023
Az Európai Bizottság (EB) azt közölte, hogy leállítja hirdetéseit a Twitteren (X), azért mert az „elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták.” Johannes Bahrke, a brüsszeli testület szóvivője azt mondta: „Azt tanácsoltuk a szolgáltatóknak, hogy tartózkodjanak a hirdetésektől ezen a közösségi platformon, mivel aggályaink vannak azzal […]
Európai Unió

És még ez is...