Svájc kiakasztotta Hollywoodot

irodaxA jogvédőknek nem tetszik, hogy otthoni használatra bármit szabadon letölthetnek a svájciak, igaz ha minden torrentezőt megbüntetnének, akkor fél Európa és Amerika börtönbe kerülne – írja a Pcworld nyomán a hamisitasellen.hu. Svájc például most alaposan kiakasztotta Hollywoodot, ugyanis egy olyan törvénytervezet előkészítésébe kezdtek, amelynek keretében személyes használatra a tartalomtól teljesen függetlenül, de legálissá tennék a letöltéseket és a torrentezést.

A torrentoldalakra való feltöltés ennek ellenére illegális marad, és az egyértelműen kalóz oldalakat is blokkolják. Azok, akik pénzszerzési célból kalózkodnak, azok ahogyan most nem, úgy a jövőben sem számíthatnak kegyelemre. Aki pedig sorozatosan tartalmakat tölt majd fel Svájcban a torrentoldalakra, azokat először az internetszolgáltató figyelmeztetheti, majd pedig az adataikat átadhatják a jogvédőknek a bírósági perhez.

Az MPAA és a RIAA, valamint az IIP kikeltek magukból az ötlet hatására, és azt mondják, Svájc a jogsértő tevékenységet fellegvárává, a kalóz tartalmak főexportálójává változott. Természetesen a jogvédő szervezeteknek ezúttal sem volt ötlete arra, hogy milyen olcsóbb, legális formában lehetne rávenni a tömegeket a kalózkodás helyett a fizetős letöltésekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elindult az sapsuli

ked júl 8 , 2014
Elindult a www.sapsuli.com, az alapszintű SAP oktatást kínáló online platform. A magyar nyelvű képzéseken az SAP vállalatirányítási rendszerének legalapvetőbb funkcióival lehet megismerkedni, segítséget nyújtva azoknak, akik ezen üzleti szoftverrel még nem dolgoztak, de elhelyezkedésükhöz, munkahelyi előrelépésükhöz szükség van kezdeti, felhasználói tudásra. Az online tanfolyamokat a NetAcademia Oktatóközpont szervezi az osztrák […]
osztályterem

És még ez is...