Több kell, hogy Magyarország digitálisan felzárkózhasson

CsepreghyNandorMagyarország digitális felzárkóztatásának részeként 2020-ra el kell érni, hogy a háztartások legalább fele másodpercenként 100 megabites internetkapcsolattal rendelkezzen – mondta Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: Magyarországnak az új világban betöltött szerepe most dől el. A csaknem 200 milliárd forintos, jelentős részben közpénzből finanszírozott digitalizációval kapcsolatos fejlesztések javíthatják az emberek életminőségét, és hozzájárulnak az okos városok és -ország kialakításához.

Hozzátette: a Magyarország teljes területén biztosított szélessávú lefedettség csak a kezdet, az igénybe vehető sávszélesség az alapja egyebek mellett a digitális képességek fejlesztésének, a gyors és a fogadóóráktól független ügyintézésnek, az olcsó és hatékony adatvátvitelnek, a felhőalapú munkavégzésnek és az interaktív tanulásnak. Ugyanakkor a versenyképesség növelése érdekében nagyobb sebességre és internetpenetrációra van szükség. A jelenlegi igények ugyan nem követelnek meg másodpercenkénti 100 megabites sávszélességet – ezt mutatja, hogy a magyar háztartások mindössze öt százaléka, az Európai Unió háztartásainak kevesebb, mint egytizede fizet elő erre a szolgáltatásra – de egy modern államban az igények teljesen mások lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

BYOD: jó példát mutatna az Invitel

pén nov 27 , 2015
Kováts Péter, az Invitel középvállalati igazgatóságának vezetője egy múlt heti sajtóbeszélgetésen kifejtette a byod (Bring Your Own Device) előnyeit a vállalatok és a munkatársak számára. Véleménye szerint azért előnyös, mert költséghatékonyságot, és teljes mobilitást eredményez, kielégíti az üzleti és/vagy egyéni igényeket, ráadásul az egyedi személyes preferenciák megvalósítása is lehetségessé válik. A […]

És még ez is...