Mindent a fenyegetésekről, avagy hogyan válasszunk biztonsági szolgáltatót? IV.

fenyegetesAz informatikai hálózatokra leselkedő egyre összetettebb fenyegetések, valamint a szabályozói környezet változása és az it-biztonsági szakemberek hiánya miatt egyre több cég keres külső megoldást biztonsági problémáira. Leginkább a vállalaton belüli biztonsági ismeretek, a költségvetés és az üzleti célok alapján választhatjuk ki, hogy kiberbiztonságunkat milyen mértékben bízzuk külső szolgáltatóra. Amikor e megoldás mellett döntünk, öt kérdés segíthet a megfelelő szolgáltató kiválasztásában:

Milyen jelentést kapunk?
Az adatok fontosak, de azokat értelmezni, és ha szükséges, akkor ennek alapján cselekedni is kell. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a kapott adatok összefüggésükben értelmezhetőek és relevánsak. Így arra a fenyegetésre koncentrálhatunk, amelyik a legnagyobb veszélyt jelenti szervezetünk számára. Az idő fontos tényező akkor, amikor célzott, fejlett támadással nézünk szembe. Fontos előre tudni, hogy a szolgáltató egy további vizsgálatokat igénylő és gyakran felesleges riasztásokat eredményező hosszú eseménylistát produkál, vagy már leellenőrzött, nagy megbízhatóságú információkat képes biztosítani számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A német titkosszolgálatok visszatérhetnek az írógéphez

hét júl 21 , 2014
Nem csitulnak a német-amerikai kémügyek, s tovább terhelik Berlin és Washington viszonyát, amely hónapok óta feszült az NSA titkos adatgyűjtő programjainak lelepleződése miatt. A törvényhozás alsóháza (Bundestag) az ügy feltárására vizsgálóbizottságot alakított. A bizottság vezetője szerint meglehet, hogy az amerikai szolgálatok a bizottsági munka iránt is érdeklődnek, ezért fokozottan törekednek […]