Hasít a Siemens

Roland Busch Siemens AGNövelte forgalmát és nyereségét pénzügyi éve harmadik negyedévében a Siemens AG, és megemelte egyúttal éves eredmény-előrejelzését is.

A Siemens AG 16,085 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el pénzügyi éve harmadik, 2021 április-júniusi negyedévében, 24 százalékkal magasabban az előző évi 12,979 milliárd eurónál. A bevétel árfolyamkiigazítással, összehasonlítható alapon 21 százalékkal emelkedett. A működési eredmény 29 százalékkal 2,319 milliárd euróra emelkedett 1,792 milliárd euróról. A nettó nyereség 1,480 milliárd euró lett, 47 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 938 milliónál. Az egy részvényre jutó nyereség 150 százalékkal emelkedett 1,68 euróra 0,67 euróról. A negyedév folyamán 20,486 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket a Siemens, 47 százalékkal az egy évvel korábbi 13,906 milliárd euró felett. Pénzügyi éve első három negyedévében 44,820 milliárd euró bevételre tett szert a Siemens, 11 százalékkal magasabbra az előző évinél. Működési eredménye 21 százalékkal 6,913 milliárd euróra emelkedett. Nettó nyeresége 131 százalékkal lett magasabb 5,368 milliárd euró. Az egy részvényre jutó nyereség 6,23 euró lett 2,81 euró után.

„A Siemens minden üzletágában erőteljesen és nyereségesen növekedett a harmadik negyedévben” – foglalta össze a beszámolót Roland Busch, a konszern vezérigazgatója. Rámutatott, hogy a Siemens sikerrel támogatja ügyfelei digitalizálási, automatizálási és fenntartható gazdálkodást célzó törekvéseit. Ráadásul mindezt egy kihívásokkal terhes nemzetközi környezetben, amit például a beszállítói láncban jelentkező fennakadások is jelentenek. Azzal a feltételezéssel élve, hogy az év hátra lévő részében a cég nem lesz kitéve „szignifikáns” beszállítói fennakadásoknak, a Siemens bevételének 11-12 százalékos növekedését várja az idén árfolyamkiigazítással, összehasonlítható alapon. Előző prognózisában 9-11 százalékos bevételnövekedést jelzett. Az éves nettó nyereség pedig 6,1-6,4 milliárd euró lehet, szemben az előző prognózis 5,7-6,2 milliárdos becslésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nincs túljelentkezés az ingyenes informatikusképzésre

pén aug 6 , 2021
Augusztus 9-ig lehet jelentkezni a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzésre, amelyet az Újratervezés Programban második alkalommal indított el idén nyáron az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Az Újratervezés Program első szakasza – az augusztusban induló, négyhetes informatikai alapozó képzés – tízezer résztvevő digitális készségeinek fejlesztését szolgálja, hogy a jelentkezők felmérjék, […]
it-tanfolyam

És még ez is...