Semmi nem állhat az NMHH és az NKE együttműködése közé

Deli Gergely és Koltay AndrásFolytatja együttműködését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – közölte a hatóság.

Az NMHH és az NKE együttműködésének 2024-es tartalmát rögzítő dokumentumot írt alá a hatóság elnöke, Koltay András és a felsőoktatási intézmény rektora, Deli Gergely. Az együttműködés jövő évi programjában az eddig elért eredményekre építve folytatódik a kutatási-fejlesztési tevékenység, de új területekkel is bővül az együttműködés. Kiterjed azokra a kutatásokra, amelyek az új digitális technológiák hatását vizsgálják a tudomány működésére és a megtévesztő tartalmak terjedésére, valamint az ezek geopolitikai összefüggéseit elemző kutatásokra. Vizsgálják majd a technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia szerepét a jövő felsőoktatásában is.

A felek folytatják 2023-ban megkezdett szakmai tevékenységüket, így a platformalapú gazdaság és a munkavégzés viszonyát elemző, a világűr társadalomtudományi vizsgálatával, valamint az egészségügy digitalizációjával kapcsolatos kutatási programokat. Kitértek arra is, hogy következő szakaszába lép az Állami szolgáltatások digitális mérőrendszere projekt. A mesterséges intelligencia vizsgálatának fő irányvonalát 2024-ben a nagy nyelvi modellek jogi-szabályozási alkalmazhatósága jelenti, többi között a szólásszabadság jogalkalmazói kérdéseiben – tették hozzá. Az együttműködésben az NKE-nek lehetősége nyílik arra is, hogy továbbvigye az infokommunikációs eszközök hadtudományi alkalmazásához kapcsolódó oktatási és kutatási programjait.

A 2023-ban megkezdett munka következő lépéseként bázisállomás létrehozásával folytatódik a drónalapú geoinformatikai labor kialakítása. A magántulajdonú 5G hálózatok katonai alkalmazására fókuszálva halad  a „digitális katona” infokommunikációjával összefüggő koncepció fejlesztése. Ugyancsak folytatódik pozicionáló rendszer és vezérlő szoftver, illetve antenna kiépítésével egy műholdvevő állomás létrehozása, amely hozzájárul az infokommunikációs katonai képzések gyakorlatorientált jellegének erősítéséhez. A felek együttműködésének a jövőben is részét képezi a verseny- és fogyasztóvédelmi politika, valamint a hírközlési és médiapolitikát érintő komplex oktatási program kidolgozása és megvalósítása, valamint hallgatói ösztöndíj meghirdetése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyi a házimunkának

vas dec 31 , 2023
ShareTweetPinShareAz LG Electronics (LG) a 2024-es CES kiállításon mutatja be mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazó okosotthon-ügynökét. Az otthonok kényelméért felelős robot mesterségesintelligencia- és multimédiás technológiákat is alkalmaz, amelyeknek köszönhetően magától közlekedik, tanul, értelmezi a helyzeteket és még arra is képes, hogy bonyolultabb beszélgetésekben vegyen részt. Az intelligens robot teljes körű háztartásmenedzsmentet […]
Az LG okosotthon-ügynöke

És még ez is...