Átadták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új mérési épületkomplexumát

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyetteseÁtadták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új hírközléstechnikai komplexumát.

Az új épület, a benne található fejlett eszközpark, a korszerű munkafeltételek nemzetközileg is kiemelkedő színvonalon segítik az NMHH munkáját, támogatják az oktatást és a szakemberképzést. A csaknem 15 ezer négyzetméteres épületegyüttesben EMC-mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák, szerverközpont, konferenciaterem, mélygarázs, tárgyalók és irodák is helyet kaptak. A mérőlaborok a hírközlési eszközökben és szolgáltatásokban zavart okozó berendezések kiszűrését szolgálják.

A létesítményben dolgozó szakemberek a kutatás és innováció révén jelentősen hozzájárulnak a digitális jövő formálásához. A 150 munkaállomás, a mérőlaborok, az it-gépterem segítségével emelni tudják a hatósági frekvenciagazdálkodási döntéseket támogató szakértői mérések színvonalát, az eszközök napi szintű használatával pedig jelentősen fejleszthető az NMHH piacfelügyeleti tevékenysége is — hangzott el a komplexum átadásakor.

Sorbán János, az NMHH gazdasági igazgatója kiemelte: a hatóság eddig még nem valósított meg ilyen nagyságrendű építési beruházást. Célul tűzték ki, hogy az NMHH számos műszaki, elhelyezési és logisztikai problémáját megoldják. A legfontosabb a mérőkomplexum és a szerverközpont létrehozása volt, de sok más kiegészítő funkciót is megvalósítottak.

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese a mérőrendszerekről szólva egyebek mellett arról beszélt, hogy eszközök sokasága vesz körül minket, különböző hálózatok segítenek a napi életben; a műszaki szakemberek feladata, hogy az eszközök egymást nem zavarva működjenek. Ezt a hírközlés területén mérésekkel kell biztosítani, az új mérőkomplexum pedig a jelenlegi és a jövőbeni technológiák esetében is alkalmas ezek elvégzésére.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Genezis: Szintetikus embriót készítettek megtermékenyített petesejt nélkül

pén szept 8 , 2023
ShareTweetPinShareIzraeli tudósok megtermékenyített petesejt nélkül, szintetikus embriómodellt állítottak elő – jelentette a The Jerusalem Post. A Rechovot nevű városban található Weizmann Intézet tudósainak új módszere messzemenő távlatokat nyit annak tanulmányozására, hogy az őssejtek hogyan képeznek különböző szerveket a fejlődő embrióban, és a jövőben várhatóan lehetővé teszi szövetek és szervek kitenyésztését […]
szintetikus embrió

És még ez is...