Már megint leállt a határátkelőhelyek it-rendszere

Magyar határInformatikai probléma miatt miatt megnőtt a várakozási idő a határátkelőhelyeken csütörtökön este – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A hiba fél nyolc után merült fel több közúti határátkelőhelyen és a Ferihegyi-repülőtéren. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a probléma megoldásán. A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldaláról, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobiltelefonos alkalmazásból.

Az ORFK közleményéből nem derül ki, hogy a Schengeni Információs Rendszer (SIS), a Vízuminformációs rendszer (VIS), az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS), a Határregisztrációs rendszer, vagy az utas-nyilvántartási adatállomány (PNR) csődölt be már megint, ki tudja hanyadszor.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tovább bővült a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat

pén jún 16 , 2023
Az új fejlesztéseknek köszönhetően alacsonyabb üzemeltetési költséggel működik tovább a kormányzati célú távközlési hálózat. A most lezárult projektekkel a Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra (NTG) kötött, fejlesztéssel érintett intézményi végpontok száma mára meghaladja a 3300-at, jellemzően 30 Mbps (megabit/másodperc) vagy azt meghaladó sávszélességgel, országszerte 28 új távközlési csomópont is kiépült. (Ezt a […]
Nemzeti Távközlési Gerinchálózat

És még ez is...