Életjeleket mutat az Elektronikus Értékesítési Rendszer

EÉREgy pécsi üzemi épület, egy püspökladányi varroda, egy homokszentgyörgyi benzinkút, több személyautó és haszongépjármű – egyebek mellett ezekre, összesen hét felszámolás alatt álló cég vagyontárgyaira pályázhatnak vagy licitálhatnak az érdeklődök az Elektronikus Értékesítési Rendszerben (EÉR). Az online felületen az első körben tíz eljárásban kezdődik meg a pályázat vagy árverés februárban. Az EÉR oldalon egy egyszeri, hétezer forintos díj fejében bárki regisztrálhat, az árveréseken azonban csak az vehet részt, aki előzetesen nyilatkozik arról, hogy nem áll kapcsolatban a felszámolás alatt álló vállalkozással. A licitet nem csak a nyertes, hanem a második legjobb ajánlatot tevő is köteles tartani.

A felszámolás alá került vállalkozások vagyontárgyait a hagyományos formában lebonyolított egyedi árverések és pályáztatások helyett az idei évtől központosítottan, új, korszerű internetes felületen értékesítik. Az EÉR létrejötte elősegíti, hogy minél többen vegyenek részt az eljárásokban licitálóként, ezzel élénkíti az árversenyt. A befolyó magasabb vételárnak köszönhetően a felszámoló a hitelezői igények és munkavállalói kintlévőségek korábbiaknál nagyobb hányadát tudja majd kifizetni. Az EÉR nagy előnye, hogy biztonságos és stabil, a rendszer a felületen történő összes cselekményt naplózza és eltárolja, így az értékesítés és az üzemeltetés is átláthatóvá válik — áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztályának közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hét trend, amelyre érdemes odafigyelni VI.

hét jan 26 , 2015
Hét trend, amely a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szerint meghatározó lesz 2015-ben. 6. Vállalati megoldások a felhőszolgáltatók kínálatában A Gartner szerint a nagy felhőszolgáltatók, például az Amazon és a Google újraértelmezték az informatikai szolgáltatások nyújtásának módját. Várhatóan többen követik majd a példájukat, azaz egyre több alkalmazásgyártó kezdi el felhőszolgáltatókhoz […]
Felhő