Rejtély melyik tizenkét magyar startup mehetett a CES-re

2

CESA Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. (Input Program) és az Express Innovation Agency Zrt. közös szervezésében tizenkét magyar startup mutatkozhat be a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban, január 5-7. között. A résztvevők a rendezvényt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a Szilícium-völgyben — közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A startupokat egy kétkörös folyamatban választották ki, a szakmai felkészültség és elért eredmények mellett a várható fogadókészséget és az angol nyelvtudást is figyelembe vették. A csapatokat az eseménnyel és az amerikai piaccal kapcsolatos információkkal látták el, segítséget kaptak előadásaik tökéletesítésében, és személyre szóló tanácsokat hazai és nemzetközi szakemberektől, köztük szilícium-völgyi befektetőtől. A tizenkét tech startup a CES kiállítás után közel egyhetes tanulmányúton pallérozódhat, számos üzleti találkozón bizonyíthatja képességeit. (Sem a közlemény nem tartalmazza a tizenkét céget, sem az ITM honlapján nem találtuk, ezért megkerestük a minisztériumot, hogy kiderüljön mely startupok érdemelték ki a kijutást. Amint válaszolnak közöljük. A -szerk- megj. Egy kedves olvasónk segített, köszönjük!)

· BitNinja.io – Integrált felhőalapú biztonsági megoldás, amely hasznosítja a legerősebb védelmi mechanizmusokat. A védett szerver megtanul, megjegyez minden támadást, így a pajzs egyre erősebb lesz.
· DP INNOVATIONS (Sprin)– Újgenerációs légúti inhalátor, mely porlasztásos technikával juttatja a hatóanyagot a páciens tüdejébe. A gyógyszer mennyisége valós időben módosítható és minden roham nyomon követhető.
· Haris Digital– Mesterséges intelligencia alapú megoldás, amely a régi gyártóberendezést is képes felokosítani költséghatékony érzékelőkkel, így a vállalatok könnyen összegyűjthetik a kívánt termelési adatot, ezzel javítva a hatékonyságot.
· IMM-Data – Termelésoptimalizálás és hatékonyságnövelés a műanyag-, fém- és élelmiszeripari gépek adatainak összegyűjtésének és feldolgozásának segítségével.
· MaxWhere– Virtuális terekből álló, sokoldalú platform, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.
· MindRove – Hordozható bioszenzoros készülékek fejlesztésével foglalkoznak. Köztük a neuroLeet projekttel, melynek célja mentális tréning biztosítása e-sportolóknak.
· Mollia (www.mollia.hu) – Adaptív, tanítható szoftver virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. Legfontosabb újdonsága egy nyelvszerű tanulási rendszer, amely a mozgást geometriai építőelemek egységes rendszerében írja le. Segítségével hétköznapi emberek is részt tudnak venni a jövő humanoid robotjainak tanításában, amely drasztikusan fel tudja gyorsítani a robotikai fejlesztéseket.
· Munch.hu – Élelmiszermentési platform, amin keresztül vendéglátóhelyek és boltok
kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket.
· ReFilamer (HSUP – Hungarian Startup University Program csapata)- A ReFilamer csapata olyan üzleti és otthoni felhasználású gépeken dolgozik, amik minden felhasználó számára lehetővé teszik, hogy akár otthoni körülmények között műanyag hulladékból filamentet, azaz 3D nyomtatási alapanyagot állítsanak elő.
· Scraping Robotics (HSUP – Hungarian Startup University Program csapata)– Kézi hántolást kiváltó gyártástechnológiai fejlesztés, melynek célja csökkenteni a karbantartásra szánt állásidőket, illetve az új alkatrészek előállítási idejét.
· SkillX – The soul of Human Resources – A SkillX egy innovatív HR-tech szoftver, egy újragondolt munkaerő-piaci módszertan, amely globálisan objektív és fenntartható HR ökoszisztémát hoz létre a digitális térben. Egyedülállóan innovatív eszközeivel hidalja át az emberi erőforrások, az oktatás és a munkaerőpiac közötti szakadékot az egyes személyek foglalkoztathatóságának mérése és fejlesztése révén.
· SMAPP LAB– Valós idejű döntéstámogatás, kártevő megfigyelés és hatékony védekezés gazdák számára a kártevők elleni védekezéshez.

2 thoughts on “Rejtély melyik tizenkét magyar startup mehetett a CES-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5 tipp a manapság oly trendi antracit szürke szín alkalmazásához

pén jan 7 , 2022
Minden korszaknak megvannak a maga divatos építészeti stílusai, színei. Manapság épp a minimalizmus és az olyan semleges színek hódítanak, mint például az antracit szürke. De hogyan, hol, miképp használjuk ezt az árnyalatot, hogy az összhatás valóban trendi legyen?  Adunk néhány ötletet! Falak Ma már a legtöbb festékmárka kínálatában szerepel antracit […]
nivo.hu kerités

És még ez is...