Elkészült az első magyar filmturisztikai alkalmazás

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) és a Filmdestination.hu filmturisztikai kreatív csapat együttes fejlesztéseként készült el a filmturisztikai alkalmazás, a GUIDE@HAND Film Destination Budapest – közölte a Film Destination csapata pénteken az MTI-vel. Az ingyenes, angol-magyar nyelvű alkalmazás a hazai filmgyártás hagyományaira támaszkodva az eddigi legteljesebb mozgókép-tematikájú turisztikai útmutató Budapestről, amely a Magyarországon dolgozó filmeseknek, vagy az országban megforduló filmturistáknak nyújt hiánypótló élményt. Ennek az egyedülálló filmturisztikai alkalmazásnak a segítségével az érdeklődők átélhetik a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző világvárosok hangulatát. A folyamatosan bővülő alkalmazásban jelenleg több mint hetven filmhelyszín, valamint húsz olyan város található, amelyet Budapest „alakított” nemzetközi produkciókban. Mindezek mellett filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is megtalálható az új alkalmazásban. A VR-élményre is képes applikáció iOS és Android operációs rendszerű készülékekre tölthető le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint a Microsoft Word-ön keresztül érkezhet kártevő

sze nov 8 , 2017
ShareTweetPinShareAz üzleti felhasználók vannak az újabb kibertámadás célkeresztjében, a napokban megjelent új kártevő ugyanis a Microsoft Word egyik, október elején felfedezett sérülését használja ki. A sérülékenységet október elején publikálták, rá néhány napra egy hazai blogon is megjelent a hír, és ezután mindössze két hét kellett ahhoz, hogy a nyilvános sérülékenységre írt kártevő felbukkanjon. Ez az […]
Microsoft

És még ez is...