Ipcress-ügyirat: Hidegháborús krimisorozat indul a TV4-en

Az Ipcress ügyiratMegérkezett Magyarországra az Ipcress-ügyirat című hidegháborús kémsorozat. A 2022-es széria új részeit a TV4-en vasárnaponként láthatják a kémsztorik rajongói. Május 7-én 21 órától az első, 22 órától a második epizódot tűzi műsorára a Network4 csoport csatornája.

Az Ipcress-ügyirat alapja Lan Deighton ma már klasszikusnak számító kémregénye, valamint azok folytatásai. A könyvekből készült filmes adaptációkban Michael Caine játszotta a főszerepet. A XXI. századi verzióban Harry Palmer főhős szerepét Joe Cole kapta, aki filmekben és sorozatokban is bizonyított már. Feltűnt többek között a Szemekbe zárt titkok, A kíméletlen és A jég ellen című filmekben, a Fekete tükör és a Birmingham bandája című sorozatokban.

A sztori szerint Harry Palmer katonából lett csempész, aki a hidegháború idején úgy kerülhet ki a börtönből, ha – a tudását kamatoztatva – a titkosszolgálathoz szegődik. Beszervezését Dalby őrnagy végzi, akit Tom Hollander alakít. A színészt legutóbb a Fehér Lótusz második évadában láthattuk. A frissen szabadult Palmert Kelet-Berlinben vetik be csinos kémtársával, Jean Courtney ügynökkel (Lucy Boynton) együtt, hogy megtaláljanak egy eltűnt brit atomtudóst. A küldetés veszélyesebb, mint gondolnánk. Boynton ismerős lehet a filmkedvelőknek: a színésznő a Freddy Mercury életét feldolgozó Bohemian Rhapsody női főszereplője volt.

Az alkotók kissé átírták, modernizálták Deighton klasszikusát, valamint nagy figyelmet fordítottak a látványvilágra. A szereplők divatos öltözéke, a korhű kellékek mind a minőségi megvalósításról szólnak. A szereplőgárda mellett az alkotógárda is garancia a sikerre, a producer, a forgatókönyvíró és a rendező olyan produkciók elkészítésében vettek részt, mint A korona sorozat, a Trainspotting, a Fekete tükör (Black Mirror), vagy A part.

Az Ipcress-ügyirat új epizódjai minden vasárnap 22.00-tól láthatók a TV4 műsorán.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az ELTE is részt vesz a 6G mobilhálózatok fejlesztésében

szo máj 6 , 2023
A csaknem hatmillió euró költségvetésű DESIRE6G Horizon Europe projektben az ELTE Informatikai Karának kutatócsoportja a hálózati infrastuktúra kidolgozásával vesz részt. Az 5G hálózatokat épp most hozzák kereskedelmi forgalomba, a világ azonban már a hatodik generációs rendszerek bevezetésére készül. Az új hálózat architektúrájának meghatározásában az Európai Unió vezető szerepet akar vállalni, […]
6G

És még ez is...