Pornóoldalak az Európai Bizottság célkeresztjében

Pornóoldalak - PornhubA Pornhub, a Stripchat és az XVideos pornóoldalak kockázatértékelési jelentéseket kell készíteniük, és intézkedéseket kell hozniuk a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó rendszerszintű kockázatok kezelésére, hogy megfeleljenek az új uniós online tartalomszabályoknak.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a pornóoldalak, illetve az azokat üzemeltető társaságokat tavaly decemberben a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) értelmében nagyon nagy online platformnak minősítették, amely előírja számukra, hogy többet kell tenniük a platformjaikon található illegális és káros tartalmak eltávolítása érdekében. A Pornhubnak és a Stripchatnek április 21-éig, az XVideosnak pedig április 23-áig kell megfelelniük ezeknek a DSA-kötelezettségeknek, amelyek a legszigorúbbak közé tartoznak – közölte az uniós végrehajtó testület a Reuters szerint.

„Ezek a konkrét kötelezettségek magukban foglalják a kockázatértékelési jelentések benyújtását a Bizottságnak, valamint a szolgáltatásaik nyújtásához kapcsolódó rendszerszintű kockázatok kezelésére irányuló enyhítő intézkedések bevezetését” – áll a közleményben. A vállalatoknak további átláthatósági kötelezettségeket is teljesíteniük kell, többek között a hirdetésekkel kapcsolatban, valamint a kutatók számára hozzáférést kell biztosítaniuk az adatokhoz.

A vállalatok a DSA megsértése miatt globális éves forgalmuk akár hat százalékát is elérő bírságot kockáztatnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Érdekességek a buborékfóliáról

vas ápr 21 , 2024
ShareTweetPinShareA buborékfólia, amelyet sokan csak légpárnás fóliaként vagy pukkanó fóliaként ismernek, nem csupán a csomagolások elengedhetetlen kelléke, hanem manapság a stresszűző tevékenységek között is előkelő helyen szerepel. Lássuk, mi minden rejlik ebben a szerénynek tűnő, de rendkívül hasznos anyagban! Egy találmány születése A buborékfólia története az 1950-es évekbe nyúlik vissza. […]
superpack.hu

És még ez is...