Irán és a Hezbollah kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen

kiberbiztonságIrán és a libanoni síita Hezbollah szervezet kibertámadást hajtott végre egy izraeli kórház ellen novemberben.

Az Izrael Nemzeti Kiberigazgatósága szerint az izraeli védelmi szervek közös nyomozással kiderítették, hogy az iráni hírszerzési minisztériummal kapcsolatban álló Agrius kibercsoport a Hezbollah kiberegységének (Libanoni cédrus) bevonásával indított támadást az ország északi részén, Cfaton működő Ziv Kórház ellen mintegy három héttel ezelőtt. A támadás célja a kórház működésének megzavarása volt. Ezt a célt nem érték el, a támadás nem volt hatással az egészségügyi ellátásra, azonban adatokat tudtak lopni a kórházból – derül ki a beszámolóból. A megszerzett adatokat elkezdték közzétenni az interneten. A betegek magánéletének védelme érdekében az izraeli államügyészséggel közösen az érzékeny adatokat tartalmazó helyeket a hatóságok felszámolták.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kibertámadás érte az iráni internetes rendszert

szo dec 23 , 2023
ShareTweetPinShareAz iráni benzinkutakban használt elektronikus fizetési rendszer elleni kibertámadás miatt számos benzinkút leállt. „A benzinkutak mintegy hatvan százalékánál volt probléma. Leállítottuk az ezen a területen használt internetes rendszert. Állampolgárainknak jelentette ki Celil Salari iráni olajminiszter-helyettes az iráni közszolgálati televíziónak nyilatkozva. Az iráni tisztviselő szerint a hiba kiküszöbölésére jelenleg is folynak […]
iráni benzinkút

És még ez is...