Ellenőrizni fogják a közszféra honlapjait és mobilalkalmazásait

Megjelent a kormányrendelet a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól.

A Kormány a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 5. paragrafusa szerinti ellenőrzési és végrehajtási feladatok ellátására a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséget (KIFÜ) jelölte ki. A KIFÜ-nek az éves akadálymentesítési ellenőrzési terv elkészítése előtt egyeztetést kell folytatnia a fogyatékkal élő személyeket képviselő társadalmi szervezetekkel, figyelembe kell vennie az azzal kapcsolatos véleményüket arról, hogy mely honlapok és mobilalkalmazások milyen ellenőrzési módszer szerint kerüljenek ellenőrzésre. Kétféle ellenőrzési metódust tesz lehetővé a kormányrendelet. Az egyszerűsített ellenőrzési módszer alkalmazása esetén egy honlap vagy mobilalkalmazás legalább három, de legfeljebb öt oldalának akadálymentesítési ellenőrzésére kerül sor. A részletes ellenőrzési módszer alkalmazása esetén egy honlap vagy mobilalkalmazás legalább nyolc, de legfeljebb húsz oldalának akadálymentesítési ellenőrzésére kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Licencgazdálkodását támogató szoftvert vásárolt az MNB

hét júl 15 , 2019
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az SAP rendszerének licencgazdálkodását támogató samQ szoftver beszerzésére és gyártói támogatás biztosítására írt ki a Kbt. 113. § szerinti nyílt eljárást. Az eljárást megnyerő társasággal, a IPR-Insights Hungary Kft.-vel megkötött szerződés öt évre szól, 2500 örökös samQ licencet, a szoftverhez opcionálisan eseti SAP licenctanácsadói mérnökóra […]
Magyar Nemzeti Bank

Friss, ropogós