Újra él a 450 MHz-es frekvenciasáv

mobil-evolucioA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a 450 MHz-es frekvenciapályázat nyertese, az MVM NET Zrt. április 30-án aláírták a frekvenciahasználati jogosultságra vonatkozó szerződést. A frekvenciahasználati jogosultság alapján e sávban az Zrt. elsődlegesen kormányzati célokat támogató rendszert üzemeltethet, valamint nyilvános elektronikus hírközlési szolgáltatás célú igényeket is kielégíthet. Ez elősegíti a digitális közszolgáltatások fejlesztését Magyarországon.

A társaságnak kötelezettsége lesz a rádiótávközlő hálózat kiépítése és üzemeltetése a szerződésben foglalt részletszabályok mellett. Az MVM NET-nek vállalása szerint az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már nyolc hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat, és húsz hónap alatt országos szinten 95 százalékos területi lefedést kell biztosítania.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sokan voltak az egri selfie-zők, de nem elegen

csü máj 1 , 2014
Egerben nem sikerült a világcsúcsot megdönteni. A május elsejére meghírdetett csoportos selfie-készítés világrekordjához csak 130-an gyűltek össze az Eszterházy téren, miközben a világrekordhoz ezer emberre lett volna szükség — számolt be az MTI.

És még ez is...