EU vs. AliExpress: annyi az illegális termék forgalmazásának

Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztosAz Európai Bizottság (EB) információkérésre vonatkozó megkeresését küldött az AliExpress online kereskedelmi platformnak, felkérve a céget, hogy adjon tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek, például hamisított gyógyszerek online terjesztésére.

Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos a megkereséssel kapcsolatban azt nyilatkozta: „A digitális szolgáltatásokról szóló törvény nem csak a gyűlöletbeszéd, a dezinformáció és az internetes zaklatás elleni fellépésről szól. Az is a célja, hogy biztosítsa az EU-ban a digitális kereskedelmi platformokon keresztül értékesített illegális vagy nem biztonságos termékek eltávolítását, ami magában foglalja a hamisított és potenciálisan életveszélyes gyógyszereket és gyógyszerkészítményeket.”

A kínai vállalatnak november 27-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az AliExpress válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a vállalat nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása időszakos bírság kiszabását vonhatja maga után – hívta fel a figyelmet az EB.

Figyelem! FelkiáltójelAz EU a elmúlt hetekben hasonló információkérést küldött az X, a Meta, és a TikTok közösségi platformoknak a dezinformációs tartalmak kezelésével kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Áder: javítani kell az informatikai és telekommunikációs ágazat energiahatékonyságát

sze nov 8 , 2023
Az informatikai és telekommunikációs iparág energiahatékonyságát javítani, vízfelhasználását csökkenteni, az újrahasznosítás mértékét növelni kell – jelentette ki Áder János. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke egy napokban rendezett konferencián a Digitalizáció a fenntartható fejlődés szolgálatában címmel megtartott előadásában azt mondta, hogy a Nemzeti Digitalizációs Stratégiában a technológiák elterjedését és […]
Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke

És még ez is...