Az AH elvesztette köztulajdon jellegét

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterAz Antenna Hungária Zrt. (AH) többségi tulajdonrészének apporttal megvalósuló tőkeemelés eredményeként történő megszerzéséről.

A 4iG Nyrt. közzétette, hogy a magyar állam képviseletében Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG megállapodtak a 4iG-nek az AH-ban történő tulajdonszerzésével kapcsolatos részvényjegyzési és apportálási megállapodás végrehajtásának zárásáról. A zárási megállapodásnak megfelelően a 4iG tőkeemelést hajt végre az AH-ban oly módon, hogy első lépésben apportálja a DIGI Csoportban, az Invitech-ben, továbbá a montenegrói mobilszolgáltatóban, a Telenor Montenegróban lévő száz százalékos részesedéseit az állami társaságba. A jelenlegi tőkeemelés értéke megközelíti a 402 milliárd forintot, a részvényjegyzési és apportálási megállapodás további lehetőséget biztosít a 4iG számára, hogy a távközlési holding profiljának megfelelő társaságok további apportjával maximum nyolcvan százalékra növelje tulajdonát az AH-ban. A jelenlegi tranzakció eredményeként a vállalatcsoportban a magyar állam részesedése 28,4 százalék lesz, míg a 4iG 71,6 százalékos többségi irányító tulajdont szerez.

A tranzakcióval Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó távközlési vállalatcsoportja jön létre. Az AH és a 4iG érdekeltségeinek egyesítésével megalakuló telekommunikációs vállalatcsoport a magyarországi távközlési és médiaszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője lesz, amely a közép-kelet-európai régióban is meghatározó infrastruktúrával, valamint szolgáltatási portfólióval rendelkezik az üzleti és a lakossági szolgáltatói szegmensekben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orbán Viktor a Vodafone Csoport vezérével tárgyalt

sze febr 23 , 2022
ShareTweetPinShareMagyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt Orbán Viktor és Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója. A találkozón a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, megállapították: ezek mindegyike Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja. Szó esett a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról, az ipar fejlődését támogató privát […]
Nick Read Vodafone

És még ez is...