Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems

Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária Kft. hr-vezetőjeBővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft., három évvel az indulás után már több mint hatvanan dolgoznak a légiközlekedési informatikai vállalatnál a Tisza-parti városban.

A cég közleménye szerint a kedvező földrajzi elhelyezkedés mellett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) színvonalas informatikai képzése is indokolta, hogy a Lufthansa Systems Hungária 2020-ban Szegeden nyissa meg második irodáját. A három évvel ezelőtti indulást követően mára több mint hatvan munkavállalót számlál a csapat, a növekedés pedig töretlen, a vállalat nyitott pozícióira is jelentős az érdeklődés. A folyamatos bővülés és a munkaállomások maximális kihasználtsága azonban megkerülhetetlenné tette, hogy a szegedi csapat új, tágasabb helyszínen folytassa a munkát.

A közleményben idézték Turcsikné Gáspár Georgina hr-vezetőt, aki közölte, a következő két évben folytatni fogják a bővülést, így jövőre akár meg is duplázhatják a dolgozók létszámát. A vállalat továbbra is együttműködik az egyetemi szférával, tavasszal elindította Data Engineering kurzusát az SZTE-n, és folynak az egyeztetések további kutatás-fejlesztési projektekről, amelyek eredményeivel a későbbiekben légiipari fejlesztéseket is támogathatnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Látványos égi jelenség lesz szombat éjszaka

szo jún 3 , 2023
Június 3-án különlegesen szép, szabad szemmel is látható ritka együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga, a vörösen fénylő Antares közelébe kerül a telihold. A Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményében azt írta: az Antares a nyári égbolt egyik legfényesebb és legszebb színű csillaga, a Skorpió csillagkép […]
A Hold és az Antares

És még ez is...