Háromnegyedünk nyitott a használt termékek online vásárlására

e-kereskedelem, kosár, kiskereskedelemA magyarok 77 százaléka nyitott a használt termékek online vásárlására, 64 százalékuk már vett is ilyet a világhálón, 8 százalék biztos abban, hogy lesz ilyen vásárlása a jövőben.

Az Opinio Institue Kft. reprezentatív kutatása szerint – amely a Shoptet, webáruházak létrehozásával és üzemeltetésével foglalkozó cseh tulajdonú társaság megrendelésére készült – a felmérésben megkérdezett magyarok 93 százaléka nyilatkozta azt, hogy az alacsonyabb árak miatt vásárol online használt termékeket, 32 százalékukat motiválja erre a környezet védelme, 22 százalékát az, hogy divatosnak tartja. A válaszadó 16-19 évesek 84 százaléka, a huszonévesek 83 százaléka, a harmincasok 79 százaléka, a negyvenesek 76 százaléka, az ötvenes korosztály 65 százaléka befogadó a használt áruk vásárlása iránt.

Terméktípusokat tekintve használt divatcikkeket 47 százalék, számítástechnikai eszközöket 43 százalék, könyveket 39 százalék, szórakoztató elektronikai eszközöket 34 százalék vásárol leginkább. A nők 67 százaléka vett már online használt divatcikket, 43 százalék pedig könyvet. A férfiak 53 százaléka vett a világhálón használt elektronikai eszközt (telefont, laptopot, tabletet, okosórát, fényképezőgépet vagy akár kamerát), 43 százalék TV-t, játékkonzolt, hangfalat vagy lejátszót. Generációkat tekintve az ötvenes korosztálynak számít leginkább a környezetvédelem (36 százalék), majd őket követik 35 százalékkal a huszonévesek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tagállami hatóságoknak alaposan ki kell vizsgálniuk a jogellenes megfigyelésekre vonatkozó állításokat

pén márc 17 , 2023
Az Európai Bizottság elvárja, hogy az illetékes tagállami hatóságok teljes mértékben éljenek hatáskörükkel, és alaposan vizsgálják ki a jogellenes megfigyelési tevékenységekre vonatkozó állításokat, és állítsák helyre az állampolgárok bizalmát – jelentette ki Mairead McGuinness uniós biztos. McGuinness abban a plenáris vitában szólalt fel, amelyet Pegasus és ahhoz hasonló kémszoftverek használatának […]
Mairead McGuinness uniós biztos

És még ez is...